Okna iz lesa in aluminija

Kombinacija lesa in aluminija daje domu toplino lesa, z zunanje strani pa je okno trajno zaščiteno z oblogo iz aluminija. Okna izdelana iz kombinacije lesa in ALU obloge so idealna kadar želimo doseči določen videz na stavbah, še posebno dobro izpadejo pri sodobnem modernem videzu hiše.

Trdnemu lesenemu jedru okna je z zunanje strani dodatno pritrjena še aluminijasta maska z varjenimi vogalnimi spoji, ki ščiti les pred vremenskimi vplivi ter mu daje tudi estetski videz. To je tudi glavna prednost ALU/les kombinacije, saj mešani material zagotavlja odlično UV zaščito in pa dolgo življenjska dobo ob minimalnem vzdrževanju. Izbirate lahko med pestro izbiro barv za zunanje aluminijaste maske v RAL lestvici in v raznih imitacijah lesa. Poudariti je potrebno tudi boljšo stabilnost ter varnost. Posebno primerne pa so za zasteklitve večjih površin. Aluminij lahko 100 % recikliramo in tako dopolnjuje naravno danost lesenih oken, ki zagotavljajo okolju in bivanju prijazno okolje. Vsekakor pa ta tip oken zagotavlja poleg topline in privlačnosti tudi visoko toplotno izolativnost, ki ustreza zahtevam pasivne in nizkoenergijske gradnje.

Kombinacija lesa in aluminija

Prednosti les-alu oken:

  • Tako aluminij kot les sta materiala, ki se lahko reciklirata, zato so les-alu okna okolju prijazna in prispevajo k njegovemu varovanju.
  • Premišljena konstrukcija zunanje aluminijaste obloge iz aluminija in lesenega okna zagotavlja optimalno zračenje, zato ne boste imeli težav s pojavom kondenzacije med lesom in aluminijem.
  • Imajo dolgo življenjsko dobo, saj sta oba materiala močna in vzdržljiva.
  • Ne potrebujejo veliko vzdrževanja zaradi obstojnosti aluminija in trdnosti lesenega dela les-alu okna.
  • Njihovo nekoliko višjo ceno zaradi kombinacije dveh materialov odtehta izjemna stabilnost, varnost in zmožnost tesnjenja.
  • Pestra izbira barv tako za zunanji kot notranji del alu les okna zadovolji še tako zahtevne kupce.

Za dolgoročno investicijo, kot je zamenjava ali vgradnja stavnega pohištva, je izbira ustreznega dobavitelja in izvajalca zelo pomembna. Izkušnje podjetja MCA inženiring pri prodaji in montaži stavbnega pohištva so garancija za kvaliteten izdelek in kakovostno vgradnjo.  Za več informacij jih lahko brez obveznosti kontaktirate na e-poštni naslov mca@t-1.si ali na telefonsko številko 041/692-114.

mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

VIRMCA les-alu okna
Prejšnji članekekey UNO: Tako preprosto, da bolj ne more biti
Naslednji članekPoziv Vladi RS – Večina pričakuje ukrepe za naslovitev podnebne krize
mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.