Štirje preprosti koraki za varčevanje, ki jih lahko stori vsak

Marsikdo si želi privarčevati denar, ko govorimo o domovanju. Čeprav obstajajo določena sredstva, ki nam lahko pomagajo pri sanaciji in energetski obnovi, jih mnogi ne dobijo. A obstaja druga možnost. In ta možnost je energetska obnova, ki jo lahko z veliko manj sredstvi opravimo sami in privarčujemo tako pri delu kot pri energiji sami. Kateri so koraki, ki jih lahko sami storimo pri varčevanju z energijo, si lahko to preberete v nadaljevanju.

Pametni termostat

Odlična iznajdba za tiste, ki si želijo privarčevati pri ogrevanju domovanja. Še najbolj pride do izraza pri tistih osebah, ki se jim vsakdan ne menja pogosto. Tako lahko pred odhodom iz službe preko pametnega telefona nadzorujete ogrevanje doma in s tem račun za ogrevanje.

Menjava ročne prhe

Pri prhanju dejansko porabimo veliko več vode, kot jo potrebujemo in to nanese na večji račun za vodo, kot bi lahko bil. Ročne prhe imajo zdaj možnost varčevanja z vodo z močnejšim tesnilom in manjšim tokom vode. Vsekakor je to pameten nakup o katerem je vredno razmisliti.

Zamenjava okenskega tesnila

Po letih uporabe enih in istih okenskih tesnil bi jih bilo pametno zamenjati. Strokovnjaki so mnenja, da jih je najpametnejše zamenjati med 5-10 leti uporabe. Na zamenjavo vas lahko opozori kar nekaj stvari. To je kondenzacija na stekleni površini, nabiranje plesni in prepih.

Izolacija domovanja

Za tiste, ki živijo v stanovanju, je to težja naloga, a za tiste v hišah je to najboljša ideja. Če še nimate izolirane hiše, je to pomemben korak pri varčevanju. Z izoliranimi stenami boste prihranili pri ogrevanju in pri denarju, ki ga lahko uporabite v kakšen drug namen.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekMega park v Bangkoku dvigne nakupovanje na novo raven
Naslednji članekKaj sadimo pozimi?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.