RAZPOKE NA STENI? Sanacija posedenih temeljev

Injektiranje uretek
Injektiranje

Na hišah in drugih objektih se na stenah pogosto pojavljajo razpoke. Glavni vzrok za nastanek razpok je posedanje temeljev, ki je posledica sprememb v terenu. Med najpogostejše spadajo izsušitev terena (suša), puščanje vodovodnih cevi in odtokov, neustrezno utrjeni nasipi, izkopi v bližini objekta, delovanje podtalnice in posledično izpiranje temeljev, vibracije … V novejšem času imajo čedalje večji vpliv na zemljino ekstremne klimatske spremembe (močnejši nalivi, hude suše).

nadzor dvigov z laserjem-b uretek
Nadzor dvigov z laserjem

Utrditev terena

Ena izmed zelo učinkovitih rešitev je tehnologija globinskega injektiranja Uretek, ki je specializirana za utrjevanje (konsolidacijo) temeljnih tal stanovanjskih hiš in blokov, poslovnih stavb, industrijskih objektov, spomeniško zaščitenih stavb in drugih objektov. Gre za preprost, čist, hiter, natančen in učinkovit postopek, pri katerem v temeljna tla vgradimo raztezno geotehnično smolo. Z omenjenimi injekcijami učvrstimo teren in povečamo njegovo nosilnost.

izvedba vrtin uretek
Izvedba vrtin

Izvedba injektiranja

Skozi temelje izvedemo manjše vrtine do potrebne globine. S pomočjo posebne naprave nato injektiramo smolo v teren. Smolo najprej vgradimo neposredno pod temelj, potem pa sledi izvedba močnih injekcij do potrebne globine.

Smola se širi in z ekspanzijsko silo utrdi teren. Rezultat je izboljšana nosilnost temeljnih tal.

Celoten poseg nadziramo s sistemom laserskih merilnikov in z geotehničnimi merilnimi sondami.

Uretek je trajen in prijazen do okolja

Smola Uretek Geoplus je trajna; številni preizkusi in strokovne izkušnje potrjujejo, da njena mehanska stabilnost traja najmanj 65 let. V teren vgrajena raztezna geotehnična smola se ne krči in ne razkraja. Smola Geoplus je nevtralna do okolja in skladna z evropskimi okoljskimi direktivami. Sanacije temeljnih tal s sistemom Uretek odlikujejo tehnološka dovršenost, učinkovitost, izvedba brez razkopavanja ter možnost dvigovanja in izravnave posedenih konstrukcij.

merilnik za nadzor razpok uretek
Merilnik za nadzor razpok
uretek@uretek.si | 01 787 83 86 | Spletna stran

Uretek® je z več kot 30 leti izkušenj vodilno podjetje na področju injektiranja raztezne geotehnične smole za utrjevanje temeljnih tal.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekProtipotresna gradnja bo v prihodnjih letih čedalje bolj pomembna
Naslednji članekKlimatske naprave: od A do Ž
uretek@uretek.si | 01 787 83 86 | Spletna stran

Uretek® je z več kot 30 leti izkušenj vodilno podjetje na področju injektiranja raztezne geotehnične smole za utrjevanje temeljnih tal.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.