Kaj je bolje? Plastična ali aluminijasta okna?

Pri nakupu oken je potrebno biti pozoren na več stvari. Zatakne se lahko že pri izbiri materiala. Zaradi kakovosti in cene smo primerjali PVC in ALU okna. Plastična oziroma PVC okna so najbolj pogosto uporabljena okna, ki so hkrati tudi najbolj cenovno ugodna. Aluminijasta oziroma ALU okna pa so izjemno trpežna, obstojna in estetska okna, ki hitro prodirajo na širši trg. Poglejmo si primerjavo PVC in ALU oken.

Aluminijasta okna

ALU okna so zelo trpežna zaradi moči materiala, posledično pa izjemno odporna proti zunanjim vplivom. Oboje hkrati pa za vas pomeni, da bodo vaša okna popolnoma nezahtevna in ne bodo potrebovala velike količine negovanja. Aluminijasta okna so tudi zelo obstojna in več let ne spremenijo značilnosti svoje strukture.

Da lahko ob nakupu skozi leta prihranite nekaj denarja, sta tu zvočna in toplotna izolacija, ki jo nudijo aluminijasta okna. Ker pa niso vsa domovanja enaka, se lahko ALU okna dobi v vseh možnih barvah in oblikah. S tem lahko zadovoljite še tako estetsko zahtevne domove in želje, saj so aluminijasta okna za mnoge najbolj sodobna okna modernega videza.

ALU okna
Aluminijasta okna

PVC okna

Plastična okna so v Sloveniji najbolj iskana in prodajana, saj spadajo med najbolj cenovno ugodna okna. To pa ne pomeni, da so slabše kakovosti. PVC okna dosegajo najvišje zahteve pri izolacijski oziroma energijski učinkovitosti. Pri objektih, ki imajo slabo izolirane zunanje stene, pa se zna zgoditi, da okna predobro tesnijo in se na njih nabira kondenz.

Plastična okna pa vseeno za seboj pripeljejo tudi večje onesnaževanje okolja, saj niso iz ekološkega materiala. PVC okna estetsko raznolika in nudijo veliko izbire barv ter oblik. Zaradi materiala pa se zna velikokrat zgoditi, da ob netrpežnem ogrodju pride do povešanja oken. Tako se njihova uporaba priporoča pri zastekljevanju manjših do srednje velikih odprtin, kjer bodo PVC okna svoje delo opravila z odliko.

 

PVC okna
PVC okna

mca okna novogradnja

mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Prejšnji članekPrihajajo e-goriva. Kaj vse morate vedeti o njih?
Naslednji članekNajvišji leseni stolp na svetu
mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.