Je čas za sanacijo ravne strehe?

Ravna streha, potrebna prenove
Foto: Bauder

Ravne strehe zahtevajo posebno pozornost, njihovo sanacijo pa lahko zaupamo le strokovnjakom. Že začetni pregled in ocena stanja namreč zahtevata veliko izkušenj in strokovnega znanja. Če želimo ravno streho sanirati na optimalen in ekonomičen način, moramo delo prepustiti specialistom. Pri delu je namreč treba upoštevati tudi standarde in strokovne pravilnike ter zagotoviti nadaljnjo uporabo brez težav.

Zaupajte strokovnjakom

Bauder vam zagotavlja podporo od začetka do konca sanacije. Delo opravljajo posebej usposobljeni strokovni svetovalci. Hidroizolacijske in toplotno izolacijske elemente je mogoče tudi preiskati v laboratoriju z uporabo najsodobnejših analitičnih postopkov.

Ravna streha
Foto: Bauder

Zakaj pride do poškodb ravne strehe?

Obstaja več različnih razlogov za sanacijo. Manjša popravila ne predstavljajo večjih težav, saj se lahko opravijo v okviru vzdrževanja. Kadar pa pride do večje škode, je potrebno opraviti obsežnejšo sanacijo, ki zagotovi funkcionalno sposobnost tesnilnega sistema oziroma celotnega strešnega sklopa. Sanacija je pogosto potrebna tudi pri spremembi uporabe strehe. Za izboljšanje toplotne izolacije je potrebna energetska sanacija strehe.

Predvidljiva škoda

Najboljši čas za preventivni pregled ravne strehe je spomladi. Tako nam namreč ostane dovolj časa za vse morebitne potrebne ukrepe. Takoj, ko opazimo, da na strehi lahko nastane škoda, moramo ukrepati. Sanacija je namreč potrebna najkasneje pred naslednjo zimo, da se izognemo večji škodi na objektu.

Poplavljena ravna streha
Foto: Bauder

Energetska sanacija

Kadar želimo zagotoviti podnebno zaščito objektov, se moramo lotiti sanacije. Lastniki in najemniki zgradb si želijo energetsko varčne objekte, s katerimi bi se zmanjšali stroški energije. Visokozmogljivi izolacijski material BauderPIR je prizanesljiv do stroškov in okolja. S svojo izjemno izolativnostjo namreč izpolnjuje zahteve OIB-smernice 6 že pri majhni debelini izolacijskega materiala.

Spremembe uporabe strehe

Ravne strehe uporabljamo na več načinov, za solarne naprave, tehnične nadgradnje ali strešne terase, lahko jih tudi ozelenimo. Kadar želimo spremeniti uporabo strehe, lahko pride do večje potrebe po sanaciji. Solarne naprave moramo na primer najprej v celoti odstraniti in jih po zaključeni sanaciji ponovno namestiti na streho. Zato je ključnega pomena, da se obstoječo strešno nadgradnjo pred vsako spremembo uporabe strehe intenzivno preveri. Pri tem pa moramo opraviti predvsem analizo, ki nam pove, ali je predviden rok uporabe dosegljiv brez obsežne sanacije.

Poškodovan rob ravne strehe
Foto: Bauder

Zaupajte strokovnjakom

Ne odlašajte in sanacijo ravne strehe prepustite izkušenim strokovnjakom. V podjetju Bauder bodo poskrbeli za pravilno in vrhunsko izvedeno sanacijo, ki bo zaščitila vaše objekte.

tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Prejšnji članekPrezračevalni ventilator z evaporacijskim hlajenjem COOLER 9100
Naslednji članekPoltovornjak z 12 m2 šotora je prava izbira za kampiranje
bauder logo
tomo.znidarsic@bauder.si|041 729 331| Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.