Zunanje in notranje senčenje

Zunanje in notranje senčenje gresta vedno z roko v roki, vsak tip pa ima seveda svoje prednosti. Pomembno je, da v bivalnih prostorih ohranjamo primerno temperaturo za bivanje, delo, počitek.

Osnovno senčilo pri tem so zunanje ATON ŽALUZIJE, s katerimi preprečujemo segrevanje stekel in posledično ogrevanje prostora. S poljubno nastavitvijo lamel si prilagajamo tudi nivo svetlobe. Tako prihranimo veliko na energiji, zmanjšamo ali celo izničimo potrebo po dodatnem hlajenju prostorov in ohranjamo klimo čim bolj naravno in zdravo. Notranja senčila svojo funkcijo senčenja dopolnjujejo z dekorativnostjo, saj so praktično del notranjega interiera. Preprečujejo vdor sončnih žarkov v prostor, povečajo zasebnost v prostorih in pričarajo prijeten ambient.

Plise senčila so eno od najbolj aktualnih notranjih senčil, očarajo z dekorativnim in modernim videzom, kar dosežemo s pestro paleto barv, raznovrstnimi teksturami in vzorci ter več stopnjami prosojnosti tkanin, s katerimi zlahka  zadovoljimo vaše želje in pričakovanja.

Poglavitne prednosti plise senčil:

 • DEKORACIJA V VLOGI SENČILA
  Barvita senčila raznih oblik in načinov upravljanja v vaš ambient vnesejo toplino, mehkobo, igrivost in šarm. Z izbiro plisejev preprosto ne morete zgrešiti!
 • SENČENJE OKEN NEPRAVILNIH OBLIK
  Plise senčila zaradi pestre izbire različnih modelov lahko namestimo tudi na okna trikotnih in trapezoidnih oblik.
 • SENČENJE STREŠNIH OKEN IN ZIMSKIH VRTOV
  Prekomerno segrevanje prostorov pod poševno in vodoravno vgrajenimi okni zmanjšamo z izbiro modela pliseja posebej namenjenega tovrstnim situacijam.
 • UV ZAŠČITA ZA VAŠ INTERIER
  Zaščitite vaše pohištvo, talne obloge ter ostale domače dragocenosti pred bledenjem –  blago plisejev zadrži vsaj  75% jakosti UV žarkov.
 • PREPROSTO VZDRŽEVANJE
  Velika večina tkanin je neobčutljivih na vodo in zato pralnih. Tkanine, ki pranja ne prenašajo, se čistijo z vlažno ali suho  krpo oz. se nežno krtačijo.

DUETTE® senčila spadajo v družino plise senčil. Razlika, ki je pravzaprav najpomembnejša, je ta, da je tkanina Duette® tkana kot satovje, torej dvojna. To prinaša nekaj dobrodošlih lastnosti. Senčila Duette® pozimi v prostoru prihranijo do 12% energije. Poleti ščitijo pred soncem, topel zrak tako ostane med senčilom ter steklom in se na tak način prostor manj segreva. Hkrati nudijo dodatno zvočno izolacijo.

info@sencila-bled.si | 04 575 23 00 | Spletna stran

Celostne rešitve na področju senčenja in dekoracije prostorov s senčili. Strokovnjak za izbiro najprimernejših vrst senčil za vaš prostor.

Prejšnji članekAli ste vedeli, da si lahko investicijo toplotne črpalke povrnete že v štirih kurilnih sezonah?
Naslednji članekKakovostna okna in vrata Glin
info@sencila-bled.si | 04 575 23 00 | Spletna stran

Celostne rešitve na področju senčenja in dekoracije prostorov s senčili. Strokovnjak za izbiro najprimernejših vrst senčil za vaš prostor.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.