Zunanja senčila so izredno pomembna v poletnem času

Ko želimo dom zaščititi pred vročino, uporabljamo predvsem zunanja senčila, saj zaustavijo sončne žarke pred oknom in preprečujejo prehajanje le-teh v prostor. Med najbolj uveljavljena in najpogosteje vgrajena zunanja senčila sodijo rolete in zunanje žaluzije. V podjetju Stopar Design d.o.o. izdelujejo, vgrajujejo in servisirajo rolete in tudi zunanje žaluzije.

Pri roletah se lahko odločite za predokenske, ki so primerne predvsem za naknadno vgradnjo ali nadokenske rolete, ki se vgrajujejo pri novogradnjah in tudi pri zamenjavi zunanjega stavbnega pohištva.

Predokenske rolete
So najbolj razširjen produkt med vsemi roletami, saj omogočajo neodvisno vgradnjo na vse vrste objektov.

Primerne so tako za novo gradnjo kot tudi pri obnovi starejših objektov. Vgradnje teh rolet ni potrebno načrtovati vnaprej, saj se le-te vgradijo po končani fasadi. Ker so rolete vidne, skupaj s fasado in stavbnim pohištvom v različnih barvnih kombinacijah še dodatno olepšajo zunanji videz hiše.

Stopar Design d.o.o.  vam nudi tri vrste predokenskih vidnih rolet: IDEAL, ČETRT-OVAL in OVAL.

Vse rolete je možno naročiti v različnih izvedbah:

  • z ALU lamelami polnjenimi s poliuretansko peno ali PVC lamelami,
  • z integriranimi rolo komarniki ali brez,
  • z ročnim upravljanjem (avtomat), z upravljanjem preko MC palice ali električnim upravljanjem,
  • v različnih kombinacijah barv lamel, omaric, vodil in zaključnih letev

Nadokenske rolete
To je njihov lasten najbolj izpopolnjen produkt z atraktivnim dizajnom, ki je patentno zaščiten. Nadokenske rolete so primerne za vgradnjo pri novogradnjah ali sanacijo objektov.

Značilno za te vrste rolet je, da se vgrajujejo skupaj z okni (kasnejša vgradnja ni možna), zato je pomembno to upoštevati že v fazi načrtovanja.

Z zunanje strani je omarica popolnoma nevidna in prekrita s fasado, kar pomeni, da ne vpliva na zunanji videz objekta. Zaradi dodatne izolacije v PVC omarici je tudi najbolj izolativna izmed vseh rolet.

Zunanje žaluzije
Uporabljamo jih predvsem v poletnih mesecih, da nas varujejo pred vročimi sončnimi žarki. Zatemnijo prostor in ga zaščitijo pred sončnimi žarki. Od naklonskega kota lamel je odvisna količina vpadle svetlobe. Namenjene so hišam, stanovanjem in poslovnim prostorom. Glede na vaše potrebe in želje vam pri Stopar Design d.o.o. poiščejo optimalno rešitev.

Prejšnji članekJubilejna omejena ponudba vrhunskega kladiva
Naslednji članekKako ohranjati prostore hladne v poletnih mesecih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.