Ravne strehe so vrhunec moderne arhitekture

Ravna streha s klopco, v ozadju se vidijo stolpnice in nebo

Ko pomislimo na ravne strehe, se nam običajno prikažejo stolpnice in poslovne stavbe. Poleg njih pa ravne strehe kraljujejo tudi na hišah moderne arhitekture, ki častijo ravne linije in strog dizajn. Zaradi svoje drugačnosti nemudoma pritegnejo naš pogled in v vsej ulici hiš si bomo najbolj zapomnili ravno tisto, ki jo prekriva ravna streha.

Prednosti ravnih streh

Ravne strehe imajo za razliko od tradicionalnih poševnih kar nekaj prednosti. Prva je seveda ta, da zagotavljajo sodoben videz, ki ga obožujejo predvsem ljubitelji moderne arhitekture. Druga prednost je ekološka ozaveščenost, saj ravne strehe ponujajo možnost ozelenitve. Obenem zagotavljajo enostavne tehnične izvedbe, nižje stroške vzdrževanja in več bivanjskega udobja.

Ravna streha

Različne možnosti koriščenja prostora

Ravna streha vam za razliko od poševne omogoča dodaten prostor za bivanje. Na njej si lahko ustvarite letno kuhinjo, vrt ali prostor za zabavo. Predvsem zelena streha je tista, ki je med bolj privlačnimi, saj ponuja neposreden stik z naravo in ekološko prednost. V vsakem primeru vam ravna streha omogoča popolno izkoriščenje danega prostora.

Pomembna je kvalitetna izdelava

Za razliko od poševne strehe pri ravni dež ne odteka kar sam. Zato je ključnega pomena, da za izvedbo ravne strehe poskrbijo strokovnjaki. Ti poskrbijo za parno zaporo, toplotno izolacijo, vodotesen sloj in event ter zaključne sloje. Na ta način zagotovimo vodotesnost, toplotno izolativnost in varnost. Posledično pa tudi enostavno upravljanje oziroma vzdrževanje stehe.

Ravna in okrogla streha

Izberite profesionalce

Izkušeni strokovnjaki podjetja Bauder bodo poskrbeli za kvalitetno gradnjo ravne strehe, ki vam bo služila še dolga leta. Njihovi strokovni svetovalci in tehniki nudijo vrhunsko svetovanje glede izbire proizvodov in njihove vgradnje, zato ne odlašajte in jih kontaktirajte!

tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Prejšnji članekOgljično nevtralna gradnja? Zdaj je to mogoče
Naslednji članekKako hitro očistiti stranišče
bauder logo
tomo.znidarsic@bauder.si|041 729 331| Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.