Prva elipsasta stavba v Ljubljani bo RB Elipse

Elipsa na Roški cesti
Elipsa na Roški cesti

Ljubljana bo na Roški cesti dobila eno izmed najbolj futurističnih stanovanjskih zgradb v Sloveniji. Črnogorski investitor, družba Čelebić, je poleg Srednje ekonomske šole pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje in začela s postopki. Koliko bo stala izgradnja stavbe, kakšna bo notranjost in kakšna bo cena stanovanj?

RB Elipse bo prva elipsasta stavba v Ljubljani

Poleg Srednje ekonomske šole oziroma med Roško cesto in Strupijevim nabrežjem je omenjena črnogorska družba začela rušitvena in pripravljalna dela za gradnjo stavbe. To bo prva elipsasta stavba v prestolnici, navajajo arhitekturni biroji Sadar+Vuga in GregorcVrhovec. Prav zaradi oblike pa so jo poimenovali Elipsa oziroma RB Elipse (Residental Building Elipse).

Ocenjena vrednost investicije znaša okoli 15 milijonov evrov, gradnja pa bo trajala dve leti. Tako bodo prvi lastniki lahko v svoja stanovanja vstopili okoli spomladi leta 2023, nakup pa bo stekel že čez nekaj dni.

Ponudba nove luksuzne gradnje na Roški cesti

Elipsa bo visoka 27 metrov in bo ponujala osem etaž. V teh etažah bo 64 modernih stanovanj, velikosti od 43 do 153 kvadratnih metrov. Vsa stanovanja pa bodo imela lože ali balkone, z izjemo dveh. Poleg osmih etaž nad zemljo pa bodo še štiri podzemne etaže, ki bodo ponujale 154 parkirnih mest.

  • Dvosobno stanovanje – 28x
  • Trisobno stanovanje – 16x
  • Štirisobno stanovanje – 14x
  • Dupleks stanovanje – 4x

Poleg teh klasičnih stanovanj pa so predvideni še trije luksuzni penthousi s pogledom na tri strani neba. Manjša stanovanja bodo obrnjena proti šoli, ostala pa proti Golovcu in Grubarjevemu prekopu.

Cena enega kvadratnega metra stanovanjske površine naj bi se gibala okoli 3800 evrov brez DDV. V ceno tudi ni všteta loža, parkirno mesto in klet. Brez dvoma pa bo najdražji penthouse v sedmi etaži objekta, ki bo s 154 kvadratnimi metri stanovanja, dvema parkirnima mestoma in 166 kvadratnimi mesti terase stal malce več kot 1 milijon evrov.

Žiga Kastelic

SEO urednik

VIRljubljananepremicnine
Prejšnji članekOd 1.1.2021 dovoljene le še skoraj nič-energijske stavbe, subvencije pa …
Naslednji članekOrodje, ki vam izračuna porabo vašega aparata
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.