Prihodnost je v mobilnih hišicah

HONA mobilna hišica

Mobilne hišice običajno vidimo zgolj na morju, saj so zelo pogoste v kampih na obalih sosednjih držav. Pa veste, da imamo v Sloveniji tudi lastnega proizvajalca mobilnih hišk? Gre za podjetje Höna mobile house, ki ga je ustanovil Slovenec Andraž Hönigsman. Andraž sicer nima formalne izobrazbe s področja arhitekture in oblikovanja, vendar je svoje sanje o gradnji mobilnih hišk kljub temu uresničil.

Idejo je dobil na dopustu, ko je opazil, da avtokampe nadomeščajo mobilne enote. Andraž se dobro zaveda potenciala življenja v mobilnih hiškah, ki postaja vse bolj priljubljen način življenja zaradi rastočih cen nepremičnin, energentov in hrane. Tiny house movement je denimo izredno priljubljen alternativen način življenja v tujini.

V ospredju je kakovost bivanja

Andraž sicer prihaja iz urbanega okolja, zato si je želel ustvariti hiško, s katero bi se umaknil od kaosa mestnih središč. Mobilne hiške Höna so izredno kakovostne, kljub temu pa cenovno konkurenčne. Zunanji videz enot je enak, saj gre za zaščitni znak podjetja, na drugih področjih pa se lahko popolnoma prilagodijo željam stranke. Zaradi omejenosti kvadrature je moderno pohištvo narejeno po meri, kar zagotavlja popoln izkoristek prostora. Bolj zahtevni kupci lahko svojemu domu dodajo celo jacuzzi ali savno.

Höna mobilna hiška

Moderen videz prihodnosti

Mobilne hiške Höna izstopajo že na prvi pogled. Zgrajene so namreč v obliki obrnjenega trapeza. Hiške so zgrajene iz naravnih materialov, sama konstrukcija je narejena iz lepljenega lesa. V ponudbi so tri tipe enot, ki se med seboj razlikujejo po debelini sten, uporabljenih materialih, bivalnemu pohištvu in zaključnimi sloji. V mobilnih hiškah najdete samo ekološke in certificirane materiale iz Avstrije in Nemčije, saj skrb do okolja postavljajo na prvo mesto.

Moderna tudi notranjost

Mobilne hiše Höna odlikuje tudi prefinjen dizajn notranjosti, ki je prilagojen potrebam stranke. Vsaka mobilna hiša je na voljo z notranjo opremo ali brez nje.

Notranjost mobilne hiške, kuhinja in dnevna soba

Samo izbiro pohištva lahko prepustite arhitektom v podjetju ali pa si na podlagi kataloga sami osnujete ambient. Na voljo je raznovrstni izbor pohištva, ki se razlikuje po kvaliteti in dizajnu. Določeni prostori zaradi boljše izkoriščenosi narekujejo tudi opremo po meri. Lahko pa se seveda odločite za kombinacijo obojega.

Poskbljeno tudi za najmlajše

V podjetju so se posvetili tudi vašim malčkom in razvili pestro izbiro igral, gugalnic, toboganov, hišk s plezalno steno in prostorom za sedenje.

Hiške so narejena tako, da vašemu otroku vseskozi ponuja gibanje. Izdelane so iz lesa in so prijazne tako otrokom kot tudi okolju. Primerne so tudi, ko dežuje, saj se vaš malček lahko skrije v hiško, ki mu nudi varnost in brezskrbno igro.

Höna mobilna hiška

Življenje v vseh letnih časih

Medtem ko je večina klasičnih mobilnih hišk, ki jih vidite v avtokampih, namenjena le bivanju v poletnih mesecih, mobilne hiške Höna kljubujejo vsem letnim časom. Stene so debele kar 35 centimetov, izolirane so s stekleno volno. Hiške so vodoodporne, izolacija pa nudi tudi izredno protihrupno zaščito. V hiškah tako lahko bivate 365 dni na leto.

Prihodnost v mobilnih hiškah

V tujini se trend mobilnih hišk močno povečuje. Tovrstna gradnja namreč lahko sledi potrebam po večjih migracijah in spremembi življenjskega stila. Omogoča nam bolj trajnostno in varčno življenje. V Sloveniji je zanimanja za življenje v mobilnih hiškah manj, Andraž pravi, da je to povezano z našo miselnostjo. Navajeni smo materialnega razkošja in zato verjamemo, da življenje v mobilni enoti ni primerno za nas.

Pri svojem delu želi razbiti predsodke o mobilnih hišah. Njegov cilj je bil namreč ustvariti finančno dostopno in kakovostno hišo za mlade družine. Ker mobilne hiške Höna omogočajo veliko mero prilagodljivosti, kjer si vsak lahko ustvari dom po svojih željah, lahko rečemo, da mu je to tudi uspelo.

hona

Mobilne hiške za različne priložnosti

Mobilne hiške Höna so zagotovo prihodnost modernega bivanja, saj nam omogočajo, da se osredotočimo na tisto, kar je resnično pomembno: družino, odnose in okolje. Celotno ponudbo mobilnih hišk najdete na spletni strani podjetja Hona Engineering d. o. o., kjer si lahko ogledate tudi različne načine njihove uporabe.

Mobilne hiške Höna mobile house krasi moderen dizajn, ki predstavlja udobje in skladnost z naravo. Lahko se uporabljajo kot bivalni ali poslovni prostori, prav tako pa so primerni za športne aktivnosti in turizem. Vgrajeni so kvalitetni materiali, ki hiškam dajejo izgled modernega dizajna. Materiali imajo izredno dolgo življenjsko dobo, izredno dobra izolacija hiške pa je primerna za vse podnebne razmere.

Prejšnji članekPodeljena so priznanja za najboljše inovacije
Naslednji članekKako zgraditi energijsko varčno hišo brez dodatne toplotne izolacije fasade?

Mobilne hiške Höna mobile house krasi moderen dizajn, ki predstavlja udobje in skladnost z naravo. Lahko se uporabljajo kot bivalni ali poslovni prostori, prav tako pa so primerni za športne aktivnosti in turizem. Vgrajeni so kvalitetni materiali, ki hiškam dajejo izgled modernega dizajna. Materiali imajo izredno dolgo življenjsko dobo, izredno dobra izolacija hiške pa je primerna za vse podnebne razmere.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.