Petrol razkril zmagovalce arhitekturnega natečaja za novo poslovno stavbo

V ljubljanski Mestni hiši je danes potekalo odprtje razstave prispelih del Mednarodnega arhitekturnega natečaja za novo poslovno stavbo Petrol.

Navzoče so nagovorili predsednik uprave Petrola, mag. Tomaž Berločnik, župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, predsednik natečajne komisije, Boris Podrecca in zmagovalci natečaja, arhitekturni biro ENOTA d.o.o.

Maketa zmagovalne poslovne stavbe Petrol z okolico

Sodobno poslovno okolje zahteva neprestano spreminjanje, prilagajanje ter rast podjetij. Družba Petrol raste že več kot 70 let in prišel je čas, ko obstoječa poslovna stavba ne sledi tempu razvoja družbe. Za obvladovanje svojih prihodnjih izzivov potrebuje zgradbo, ki bo funkcionalen ter estetski presežek, zgrajena v skladu s trajnostnimi merili, odmevna v domačem okolju in širši regiji oz. evropskem prostoru. Zmagovalna rešitev zahtevnega arhitekturno urbanističnega natečaja nove poslovne stavbe Petrol bo družbi omogočila nadaljnjo rast v skladu z zastavljeno strategijo.

Petrol in Ljubljana na začetku enega najbolj ambicioznih in futurističnih arhitekturnih projektov v Evropskem merilu

Novo poslovna stavba Petrol bo nudila prostore, ki bodo omogočali kulturo povezovanja in sodelovanja, ter zdravo, stimulativno in inovativno delovno okolje, v katerem bodo zaposleni lahko razvijali svoje potenciale. Gre za futurističen objekt, ki bo sposoben v sebi ustvarjati pogoje za zelo različne in stalno spreminjajoče se vsebine ter dejavnosti, poslovne procese in aktivnosti, ki jih današnja poslovna okolja še ne poznajo in bodo posledica novih odkritij, praks in znanj v bližnji ali daljni prihodnosti.

Razstavo v osrednjem atriju ljubljanske Mestne hiše na Mestnem trgu 1 si lahko  ogledate do 1. avgusta 2019.

Stavba in okolica s ptičje perspektive

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRPetrol
Prejšnji članek10 trikov, ki vam jih vodoinštalater verjetno ne bo zaupal
Naslednji članekManj je več: spremenite življenjski slog in prihranite

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.