Marles predstavil nov koncept bivanjske izkušnje

V Marlesu poudarjajo, da gredo trendi v smeri popolne energij­ske samozadostnosti večine objektov. Ta se dosega z dodanimi ukrepi na področju zmanjšanja energijskih izgub na eni strani ter z implementacijo naprav za pridobivanje energije iz okolja na dru­gi. Pri izolaciji objekta in njegovi zrakotesnosti so po njihovem mnenju, tehnološko že blizu optimalnim rešitvam, pri katerih je pomembno zgolj še razmerje med vloženo ceno in doseženim učinkom pri uporabi posameznih oblik izolacij in materialov, ki zagotavljajo zrakotesnost objekta. Več novosti pa je pričakovati na področju tehnologij, ki bodo omogočale izko­riščanje virov iz okolja, kjer se bo izboljšala učinkovitost sedanjih toplotnih črpalk. Prav tako lahko pričakujemo učinkovitejše siste­me, ki bodo omogočali še bolj nadzorovano prezračevanje.

Veliko možnosti je še pri razvoju sistemov, ki bodo omogočali iz­rabo energije sonca in vetra ter tudi padavin, ki jih je prav tako treba izkoristiti pri obratovanju objekta. Marles tako v vse objek­te standardno vgrajuje predpripravo za vgradnjo fotovoltaike in polnilne enote za električni avtomobil. Njihovim kupcem pa že od leta 2017 ponujajo tudi celostno storitev vgradnje sončne elektrarne, ki proizvede vso potrebno električno energijo, s katero hiša postane popolnoma samozadostna oziroma energetsko neodvisna.

Uporabniško izkušnjo kupcev bodo še nadgradili

Sedaj, ko so že zagotovili energetsko učinkovitost stavb, so se lotili razvoja novega koncepta, katerega cilj je zagotavljanje najvišje stopnje bivanjske ugodnosti v okolju z naravnimi trajnostnimi materiali. Z njim želijo še nadgraditi uporabniško izkušnjo svojih kupcev. Rdeča nit novega koncepta je zagotavljanje zdravega bivanja in čim večjega ugodja, ki ga bodo uživali stanovalci v njihovih objektih.

Sprehod po hiši v navidezni resničnosti

V Marlesu imajo s projektiranjem in snovanjem objektov več desetletne izkušnje. Zgradili so že več kot 27 tisoč lesenih montažnih objektov. Tolikšno število objektov pomeni, da je v podjetju skoncentriranega ogromno znanja in izkušenj, s katerimi lahko kupcem pomagajo snovati funkcionalno idejno zasnovo, prilagojeno njihovim željam in potrebam.

To bodo odslej še lažje počeli z uvedbo čedalje bolj priljubljene tehnologije navidezne resničnosti. Z njeno pomočjo bodo kupcem omogočili, da se bodo po novi hiši sprehodili še preden bo zgrajena. S programsko opremo lahko namreč posnamejo okolje novo zasnovanega doma in simulirajo fizično prisotnost v objektu. »S tem bomo dosegli, da bo vsaka hiša zasnovana po želji kupca in bo popolnoma prilagojena njegovim potrebam in predstavi o novem domu, « pravijo v Marlesu.

Nova tehnologija omogoča tudi simulacijo dnevnega gibanja sonca, kar je tako kupcu kot arhitektu v veliko pomoč pri umeščanju objekta v okolje in pridobivanju čim boljših energijskih pribitkov, ki jih ustvarjajo sončni žarki.

info@marles.com | 02 429 45 00 | Spletna stran

Marles je danes najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih objektov in je že več desetletij sinonim za montažne hiše.

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRMarles
Prejšnji članekOdziv nevladne organizacije Greenpeace na gradnjo novega jedrskega reaktorja
Naslednji članekV 3 korakih do poceni, a prekrasne mizice
info@marles.com | 02 429 45 00 | Spletna stran

Marles je danes najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih objektov in je že več desetletij sinonim za montažne hiše.

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.