Aluminijasta okna: prednosti in slabosti

ALU okna so pomemben element sodobne gradnje in vse pogostejša izbira. Predstavljajo bistven del našega domovanja in so naš ščit pred zunanjimi vplivi. Predstavljati morajo določeno mero izolacije, varnosti, videza, trpežnosti in še česa. Ali aluminijasta okna to predstavljajo? Poglejmo si prednosti in slabosti aluminijastih oken.

Prednosti

Aluminijasta okna so ena izmed najboljših odločitev, ki jih bomo sprejeli za izboljšanje našega domovanja. Vse od dolgotrajnosti, varnosti in izbire barv. Prednosti ALU oken predstavljajo vse tisto, kar v oknih potrebujemo.

Trpežnost in varnost

Izdelana so iz trpežnega materiala, kar aluminij vsekakor je. Trdnost in stabilnost oken sta nekaj, k čemur moramo stremeti ob nakupu oken. Z njimi se bomo počutili veliko bolj varne kot sicer.

Dolga življenjska doba.

Skladno s prvo točko je tu dolgotrajnost in obstojnost aluminijastih oken. Ker so zelo odporna proti vremenskim in drugim zunanjim vplivom, bodo naša aluminijasta okna zdržala veliko dlje kot okna iz drugih materialov.

Velika izbira barv

Da izbira ni preveč monotona in ozka, so aluminijasta okna na voljo v veliko barvah in odtenkih. Da bodo okna čim bolj v skladu z ostalim pohištvom in okolico.

Zvočna in toplotna izolacija.

Ne samo da bodo aluminjasta okna poskrbela za odlično zvočno in toplotno izolacijo, ampak bodo prihranila tudi vaš denar pri ogrevanju. Obenem boste zaradi manj ogrevanja živeli bolj zeleno.

Minimalno vzdrževanje

Okna od vas ne bodo zahtevala praktično ničesar, saj so nezahtevna. Občasno jih le obrišite z brisačo in tako odstranite nabrano umazanijo.

Moderen videz

ALU okna bodo dodala piko na i in bodo češnja na torti v vašem domovanju. Čudovit dizajn oken kombiniran z različnimi barvami je točno tisto, kar dobimo z aluminijastimi okni.

Zimski vrt MCA Kamien

Slabosti ALU oken

Aluminijasta okna predstavljajo kakovosten in vzdržljiv dodatek našemu domu, ki nam bo vse vloženo povrnil. Vseeno pa je nekaj slabosti, ki jih moramo vzeti z nekaj rezerve, saj so te odvisne od posameznika in naših želj.

Višja cena

Kakovost pride z višjo ceno, ki jo lahko enačimo z ALU okni. Kot po navadi je za višji nivo kakovosti potrebno odšteti kak evro več.

Možnost korozije

Bolje opozoriti prej, čeprav je možnosti za to izjemno malo. Če ne živite v zelo vlažnem podnebju, s tem ne boste imeli težav.

Moderen videz

Kar je za nekatere prednost, je za druge slabost. Zna se zgoditi, da ALU okna ne bodo pristajala na vsako stavbo.

mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

mca@t-1.si | Spletna stran

SEO urednik

Prejšnji članekDružba Zeabuz na Norveškem bo lansirala električni potniški trajekt, ki se vozi sam
Naslednji članekSofinanciranje energetskih prenov javnih stavb
logo MCA
mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Žiga Kastelic
mca@t-1.si | Spletna stran

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.