Investitorji želijo trajne strehe

Ravna streha je še vedno najbolj kritičen element stavbe zaradi svoje izpostavljenosti raznoraznim neugodnim vplivom, zato jo je za izpolnitev investitorjevih pričakovanj potrebno naštudirati celovito. Razvojni timi delajo v smeri trajnih, uporabnih in energijsko učinkovitih ravnih streh za skorajšnjo gradnjo skoraj nič-energijskih stavb (mejnik za javne stavbe – leto 2018 in za vse ostale nove stavbe – leto 2020).
Trajnost, uporabnost in toplotna učinkovitost

Nove rešitve slonijo na zamislih, kjer je zajeta tako gradbena fizika celotnega sistema kot kakovost in optimalna, večstranska funkcionalnost posameznih slojev, enostavna vgradnja ter končen izgled z možnostjo raznovrstne izrabe površine celotne strehe.

Trajna hidroizolacija

Pod trajnost še vedno razumemo trajno vodotesnost. Hidroizolacija še vedno poleg konstrukcije ostaja glavni del strehe, in za njeno brezhibnost poskrbimo z izbranim materialom in ustreznim sistemom.

Še vedno je najvarnejši sistem, s katerim zagotavljamo trajnost hidroizolaciji na strehi, toplotna, mehanska in UV zaščita, ki jo nudi že 60 let znani osnovni sistem obrnjene strehe.

Trajna uporabnost

Če želimo imeto streho uporabno, pohodno, potem hidroizolacija kot najpomembnejši del strehe ne sme biti ogrožen in neustrezno, npr. točkovno ali pasovno obremenjen. Spet se kot rešitev pojavi sistem obrnjene strehe, ki z xps izolacijo zaščiti celotno površino hidroizolacije in porazdeli obtežbo iz strešne površine. Streha se zato lahko uporabi v najrazličnejše namene brez da bi se ogrozila njena trajnost

Toplotna učinkovitost

Ker govorimo o toplotni zaščiti, o toplotnih izolacijah, ki so površinsko povsem vodoneupojne, pričakujemo, da sistem obrnjene strehe tudi sicer najustreznejši.  Obrnjena streha trajno ostane učinkovita, kot je bila projektirana in izvedena, dočim strehe z izpostavljeno membrano izgubljajo učinkovitost zaradi difuzije vodne pare in v najslabšem primeru tvorjenja kondenzata pri nepravilno zasnovani in izvedenih strehah.

Naj- za investitorja

Z inovativnimi idejami, ko se je konstrukcijski sklop ravne strehe spreminjal v element skoraj nič-energijske hiše, se je rešila tudi ta pomanjkljivost. Tako za OPTIMO in SKIN SEAL streho lahko upravičeno rečemo, da je za investitorja najboljša ravna streha. Izpopolnjena rešitev, ki vključuje tako naklonske XPS plošče, kot SKIN SEAL folijo.

 

Prekrasna koristna površina obrnjene ozelenjene strehe hotela Bellevue na Lošinju, arhitekt Andrija Rusan, izvedba vrtov Dionaea krovni vrtovi

Pri obrnjeni ravni strehi uporabimo le izolacijo, ki je testirana na dolgotrajno vodonevpojnost pri difuziji (WD(V)1 ali pri potopitvi WL(T)0,7 in ne le deklarirana kot taka. Paziti je potrebno tudi pri zahtevah o trdnosti. Če imamo na primer povozno površino, mora tudi naklonska plošča INCLINE imeti povečano tlačno trdnost kot osnovni sloj izolacije, npr. 500 ali 700 kPa.

Svoja spoznanja in strokovna znanja z veseljem delimo z vsemi v verigi gradnje, tako z investitorji in projektatni kot z izvajalci ter njihovimi nadzornimi. Pokličite nas na 0808760, pišite na nasvet@energijskiscit.si, če imate v mislih ravno streho, da jo skupaj najučinkoviteje zasnujemo in zgradimo. Strehe, ki jih vidite na slikah, so zasnovane in narejene s pomočjo naših strokovnjakov. Več si lahko preberete na spletni strani www.fibran.si in www.energijskiscit.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.