Gradnja hiše – zakaj Ytong kupci dobijo več

Gradnja hiše s Xella Ytong

Gradnja hiše je velik izziv, zato je nujno, da se pred samimi začetkom dobro oborožite z vsemi možnimi informacijami glede vseh postopkov gradnje ter izbora materialov. Tako boste lažje načrtovali faze gradnje ter finančno konstrukcijo vsake posamezne faze. Za lažjo gradnjo vašega novega doma smo pripravili enostaven pregled dejavnosti, na katere morate biti pozorni pri gradnji hiše. Gradnja hiše poteka po naslednjih fazah:

Priprava dokumentacije

Za pričetek dela potrebujete naslednjo dokumentacijo:

  • lokacijsko informacijo s kopijo kartografskega dela prostorskega akta, ki vam jo izda občina,
  • geodetski posnetek in certifikat, ki ga priskrbite na geodetskem podjetju,
  • pridobljeno dokazilo o lastništvu v primeru, da kot investitor še nimate vpisane lastninske pravice v Zemljiški knjigi.

Hiša Xella - YtongPri projektantu nato naročite nov načrt hiše ali izberete tipskega. V primeru, da se boste odločili za katero izmed Ytong tipskih hiš, vam bodo avtorji izbrane hiše – projektanti pripravili projektno dokumentacijo, ki jo pri nakupu tipske hiše dobite brezplačno. Ta vključuje pridobivanje projektnih pogojev, urbanistični del, pridobivanje lokacijskega dovoljenja, soglasij sosedov ter pristojnih organov kot so vodovod, Telekom Slovenije, Elektro in drugi. Z dokončanjem te faze bo vaš tipski projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (DGD) ter projekt za izvedbo (PZI) sklenjen.

Z izdajo gradbenega dovoljenja se tudi uradno prične gradnja vašega objekta.

Pripravljalna dela

Dobra priprava lahko bistveno poceni gradnjo.
V pripravo sodi izbor izvajalcev, pridobivanje predračunov ter osnovna dela kot so zakoličenje, izkop in izdelava temeljev.
Ko izberete izvajalce, je na parceli potrebno pripraviti teren za zakoličenje. Zakoličenje mora potekati v skladu z geodetskimi predpisi po pogojih opisanih v gradbenem načrtu. Zakoličenje je prenos zunanjega tlorisa načrta na parcelo. Pri zakoličenju mora biti poleg izvajalca prisoten tudi geodet. Dobro je, če je izvajalec pooblaščen s strani Geodetske uprave.

Zakoličenju sledi izkop in gradnja temeljev. Pri gradnji temeljev bodite pozorni, da boste izpostavljene elemente zaščitili s hidroizolacijo. Ko zgradimo temelje, smo pripravljeni za gradnjo hiše.

Xella - YtongGradnja

Pri gradnji z Ytongom imate dve možnosti.
Hišo lahko z malo ročnih spretnosti, dobre volje in časa zgradite sami. Druga možnost pa je, da izberete izvajalca, ki bo poskrbel, da bo vaša hiša zgrajena kakovostno in ugodno.

Xella - YtongZa ta namen imate na voljo seznam izvajalcev, ki že imajo izkušnje pri delu z Ytongom, udeležili so se tudi šolanja v našem podjetju in so z nami pogosto v kontaktu. To so izvajalci gradbenih del, ki sledijo tržnim trendom in del svojega časa z veseljem namenijo dodatnemu
izobraževanju. So samostojni in povsem neodvisno od nas definirajo svoje pogoje dela in izvedbe. Med njimi boste lahko sami, po lastnih kriterijih, izbrali najugodnejšega ponudnika.

Ob samem začetku gradnje vam bo z osebnim, brezplačnim svetovanjem na vašem gradbišču pomagal naš demonstrator gradnje. V nadaljevanju vam bomo z nasveti v pomoč pri pravilnem usmerjanju in nadziranju izbranih izvajalcev gradbenih del oziroma vam bomo zagotovili strokovno podporo v primeru, da boste gradili sami. Na nas se lahko zanesete tudi takrat, ko se izvedba hiše ne bi odvijala povsem po načrtih oziroma bi naleteti na kakršne koli druge ovire.

Preverite še, katere so bistvene prednosti gradnje z gradbenim materialom Ytong.

Preberite še: Cenik gradbenih del: Cene in preverjeni ponudniki gradbenih storitev

info.si@xella.com | 080 18 22 | Spletna stran

Podjetje Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke Ytong, prodaja silikatne zidake Silka in toplotnoizolacijske plošče Multipor, ki so proizvedene v Nemčiji.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekČe še ni, naj vaš objekt nikoli ne postane brezplačna samopostrežna trgovina za nepridiprave
Naslednji članekFasadne obloge iz vlaknocementa:  HardiePlank® in HardiePanel®
logo ytong
info.si@xella.com|080 18 22| Spletna stran

Podjetje Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke Ytong, prodaja silikatne zidake Silka in toplotnoizolacijske plošče Multipor, ki so proizvedene v Nemčiji.

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.