GBC Slovenija ÔÇô 4. konferenca trajnostne gradnje ?

0

Slovensko zdru┼żenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija bo v septembru v svetovnem tednu trajnostne gradnje organiziralo ┼że 4. konferenco trajnostne gradnje, katere osrednja nit bosta energetska u─Źinkovitost stavb in kazalniki trajnostne gradnje Level(s) v okviru akcijskega na─Źrta za kro┼żno gospodarstvo.

Leto┼ínja konferenca bo potekala v ─Źetrtek,┬á26. septembra,┬áv prostorih┬áKnauf Insulation Experience Centra┬á(KIEXC) na Trati 32┬áv ┼ákofji Loki. Udele┼żencem bo ponujala vpogled v┬ánajnovej┼íe izsledke ter dose┼żke trajnostne gradnje┬áv Evropi in v svetu. Namenjena je predstavnikom podjetij iz dejavnosti gradbeni┼ítva, tako proizvajalcem gradbenih materialov kot izvajalcem gradnje, pa tudi investitorjem in vsem drugim dele┼żnikom, ki so strokovno ali upravljavsko, okoljsko in ekonomsko vpeti v trajnostno gradnjo.

Zakaj trajnostni projekti v EU postajajo nujnost in kako se jih uspe┼íno lotevajo v Italiji, nam bosta v┬áprvem sklopu┬ápovedala┬áAudrey Nugent┬áiz evropske mre┼że┬áERN WGBC┬áter┬áMarco Caffi┬áiz italijanskega zdru┼żenja za trajnostno gradnjo┬áGBC Italia.┬áO tem, kako pomembno vlogo in kak┼íen potencial imajo danes zgradbe v trajnostnem razvoju, nas bo seznanila gostja iz Bruslja,┬áJosefina Lindblom, ki v EK deluje v okviru┬áDirektorata za okolje.┬áGovora bo o kazalnikih┬átrajnostne gradnje Level(s), ki jih je kot orodje za odlo─Źanje in poro─Źanje na podlagi smernic za trajnostno gradnjo ter akcijskega na─Źrta za kro┼żno gospodarstvo razvila┬áEvropska komisija┬á(EK). V Evropi se gradnji in uporabi zgradb pripisuje kar 40 % porabe vse razpolo┼żljive energije ter pribli┼żno 36 % izpustov COÔéé, kar predstavlja veliko okoljsko obremenitev, zato bo za doseganje ciljev strate┼íke agende Evropskega sveta┬á2019-2024┬ápotrebno sprejeti┬ánovo evropsko direktivo za trajnostno gradnjo.

V┬ádrugem sklopu┬ápredavanj se bomo posvetili sistemskemu vrednotenju stavb v skladu z DGNB standardi.┬áNem┼íki in┼ítitut za trajnostno gradnjo ÔÇô DGNB┬ácertificira razli─Źne tipe stavb po vsem svetu z namenom, da bi trajnostna gradnja postala standard v gradbeni┼ítvu. O teh vsebinah, trajnostni shemi ter trajnostno certificiranih soseskah bo udele┼żence seznanil┬áJohannes Kreissig iz DGNB, Domen Ivan┼íek iz dru┼żbe Knauf Insulation┬ápa bo podrobno predstavil ┼íe objekt KIEXC v ┼ákofji Loki, ki je bil zgrajen po najvi┼íjih mo┼żnih standardih trajnostne gradnje DGNB in se kot prvi pri nas pona┼ía s Platinastim DGNB certifikatom.

V┬átretjem sklopu┬áse bomo posvetili┬átrajnostni gradnji v Sloveniji,┬ázakonodajnim podlagam in pri─Źakovanjem dr┼żave na eni ter s primeri dobrih praks in strategij trajnostnega razvoja na drugi strani. Soustvarjali ga bodo predavatelji┬áSa┼ía Galonja┬áiz MOP, Danijel Lisi─Źi─Ź iz dru┼żbe JUB┬áter┬á┼żupan Ob─Źine Ko─Źevje dr. Vladimir Prebili─Ź.┬á┬á

Vsakemu sklopu bo sledila┬ápanelna diskusija, ki jo bodo povezovali┬áVincent Briard┬áiz dru┼żbe Knauf Insulation,┬á arhitekt┬áRobert Smodi┼í, slovenski specialist za trajnostno certificiranje stavb, ter┬ádr. Iztok Kamenski, predsednik GBC Slovenija.

Program┬ábo potekal od 9. do 15. ure. Izpolnite┬áPRIJAVO NA KONFERENCO┬áin udele┼żite se dogodka.

GBC - 4. Trajnostna konferenca

info@gbc-slovenia.si | +386 (0) 41 716845 | Spletna stran

Slovensko zdru┼żenje za trajnostno gradnjo - Green Building Council Slovenia ┼żeli z svojimi prizadevanji in delom prispevati k razvoju na podro─Źjih trajnostne gradnje, trajnostnega razvoja ter upravljanja nepremi─Źnin.

Urednik portala MojPrihranek.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manj┼íanje ne┼żelenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.