Fragmat Izotehne bitumenska samolepilna hidroizolacija

V določenih situacijah naletimo na zadržke, ko je izvedba z varilnimi bitumenskimi trakovi otežena ali neizvedljiva. V takšnih primerih si lahko učinkovito pomagamo s samolepilnim hidroizolacijskim trakom IZOTHENE.

Izothene je samolepilni trak iz modificiranega bitumna. Debelina znaša 1,5 mm, širina 1 m in dolžina role 20 m. Elastomerna bitumenska masa zagotavlja odlično upogljivost pri nizkih temperaturah in izredno lepljivost na površino, kar omogoča hitro in čisto vgradnjo brez varjenja in dodatnega segrevanja. Zaradi HDPE folije kot nosilca je izdelek odporen na trganje in prebadanje. Trak dopušča izredno velike raztezke (preko 240 %), preden se začne trgati. Zaradi deformabilnosti je mogoča tudi vgradnja na neravne podlage. Poleg vodotesnosti trak nudi tudi zaščito proti prehajanju radona v stavbo (5.7 × 10-12 m²/s). Izothene W pa se uporablja v zimskem času, ko temperature padejo pod 10° C ali celo pod ledišče do -4 °C.

Področja uporabe

Izothene se primarno uporablja za izvedbo hidroizolacije podzemnih delov stavb (temelji, tlaki, vkopane stene, hidroizolacija cokla) in kot parna ovira ravnih in poševnih streh (tudi kot takojšnja zaščita pred padavinami). Zelo primeren je za tesnjenje oblikovno zahtevnih detajlov (inštalacijski preboji, priključki na panoramska okna, vrata). Izberemo ga, kjer je izvedba klasične hidroizolacije zaradi omejenega prostora otežena ali nemogoča in kadar ne smemo uporabiti odprtega ognja (lesene in montažne hiše, aplikacije na XPS in EPS plošče ali elemente). Vgrajeno membrano je treba v nekaj tednih zapreti z nadaljnjimi sloji, da je zaščitena pred UV žarki.

Postopek vgradnje

Podlago je potrebno pred vgradnjo traku očistiti nevezanih delcev. Biti mora suha in gladka. Premažemo jo z Ibitolom HS (beton), ki pa v določenih primerih ni nujno potreben (les), pri EPS, XPS in sorodnih podlagah pa ni dovoljen. Postopek se začne s krojenjem pole, pripravljen kos pozicioniramo na mesto vgradnje, postopno odstranjujemo zaščitni papir in ga sproti vtiramo k podlagi, da se dobro sprime. Pri tem pazimo, da izrinemo zrak in da ne nastajajo zračni mehurčki. Trakove na stikih preklapljamo najmanj 5-8 cm v vzdolžni smeri in 15 cm v prečni smeri ter jih dobro zalikamo z valjčkom.

Prednosti

Samolepilni trak Izothene je zelo upogljiv in raztegljiv, odporen na trganje in perforacije. Ni občutljiv na manjše razpoke v konstrukciji. Dobro se prilagaja neravninam. Vgrajujemo ga brez varjenja. Lahko ga lepimo neposredno na les, EPS in XPS. Odporen je na kemikalije in pline, kot sta metan in radon. Kompatibilen je praktično z vsemi vrstami podlage.

info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

VIRFRAGMAT
Prejšnji članekSkrb za zelenico jeseni
Naslednji članekS prezračevalnimi sistemi SIKU do boljšega zdravja in počutja
info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.