Zaključena energetska sanacija vzgojno – izobraževalnih objektov v Občini Prevalje

Občina Prevalje je v obdobju od junija do septembra 2013 energetsko sanirala 6.193 m2 površin vzgojno – izobraževalnih zavodov in tako zmanjšala stroške ogrevanja in električne energije ter s tem pozitivno vplivala na varovanje okolja in prispevala k zmanjšanju toplogrednih izpustov (predvsem CO2).

Z operacijo “Vzgojno-izobraževalni objekti Občine Prevalje: energetska sanacijaObčina Prevalje zasleduje cilje povečevanja energetske varčnosti in učinkovitosti, ter posledično zmanjševanja stroškov, zmanjševanja toplogrednih izpustov in onesnaževanja okolja, izboljšanja oz. povečanja zadovoljstva vseh zaposlenih in vseh, ki so vključeni v izobraževalni proces, tako učencev kot zaposlenih na šoli.

Dolgoročni cilji omenjene investicije so prispevek k varovanju okolja, povečevanje obnovljivih virov energije in učinkovitejša raba energije. Eden pomembnejših ciljev je tudi izobraževanje in ozaveščanje mlajših generacij in vseh drugih udeležencev, o pomembnosti varovanja okolja in njihovega prispevka k učinkovitejši rabi energije.

Projekt se je pričel izvajati junija 2013 in se, po načrtih, zaključil septembra 2013.

Projekt je vključeval investicije v objekte Osnovne šole Prevalje (matična Osnovna šola Prevalje, Podružnična šola Leše, Podružnična šola Holmec, Podružnična šola Šentanel) z:

  • energetsko sanacijo stavbnega ovoja (fasade, okna), 
  • učinkovitejšim ogrevalnim sistemom (zamenjava energentov na biomaso, frekvenčna regulacija, termostatski ventili) in
  • vzpostavitvijo sistema energetskega monitoringa (spremljanje porabe energije – toplotne/električne).

Z izvedeno energetsko sanacijo je pričakovano, da se bodo stroški za energijo v teh ustanovah znižali za polovico.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.