Električno talno ogrevanje

Predstavljamo vam še eno obliko talnega ogrevanja – električno talno ogrevanje.

Čeprav je električna energija ena dražjih oblik ogrevanja, pa ne moremo mimo najenostavnejšega načina talnega ogrevanja. Bistvena razlika od klasičnega talnega ogrevanja je, da to ogrevanje ne temelji na vroči vodi v ceveh pod tlemi.

Glavna prednost električnega talnega ogrevanja je, da je z vidika investicije cenejše. Obenem velja omeniti, da je talno ogrevanje tudi najučinkovitejši način ogrevanja. Še posebej pa je talno električno ogrevanje primerno v kopalnicah, različnih poslovnih prostorih in pri obnovi starih stanovanj.

Na trgu pa lahko zasledimo več raličnih sisitemov električnih talnih ogrevanj:

  • sistem z bakrenimi žicami,
  • sistem z aluminijastim grelnim trakom,
  • sistem grelnim kablom, ki je pritrjen na mrežo iz steklenih vlaken,
  • sistem grelno kovinsko folijo.

Prednosti takšnega načina ogrevanja pred klasičnim so nižji stroški naložbe, preprosta montaža, ki jo lahko opravi vsak sam, enostavna regulacija temperature in dolga življenjska doba. Ena izmed glavnih prednosti je tudi ta, da električno talno ogrevanje lahko vgradimo na vse vrste talnih oblog.

Opozorim pa naj še, da ogrevanje neposredno z električno energijo lahko uporabljamo le kot dopolnilno oziroma dodatno ogrevanje, saj Pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah ne dovoljuje uporabe električne energije za osnovno ogrevanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.