52. sejem Dom – ključne rešitve za vsak dom

Potekal bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani med 12. in 17. marcem 2013.

Sejem Dom je mednarodni sejem gradbeništva, kjer si je mogoče ogledati ponudbo stavbnega pohištva, izdelke za notranjo opremo, urejanje doma in njegove okolice, opremo za ogrevanje in hlajenje, materiale in proizvode za gradbeništvo in izdelke, ki tehnično varujejo, nadgradijo ali pa poživijo domove. Odraža sodobne trende s področja graditeljstva, rabe energije, energetskih sistemov, hišne tehnike in bivanja nasploh. Ena od izrazitih komponent teh trendov je tudi okoljska ozaveščenost proizvajalcev, graditeljev in uporabnikov stavb. Gre za novo poudarjene smernice trajnostnega gradbeništva oziroma zelenih tehnologij.


Pod sloganom Ključne rešitve se na letošnjem  52. mednarodnem sejmu Dom predstavlja 628 podjetij iz 33 držav. Tudi letošnji Dom je tako zadnja leta sejem z največjo kvadraturo, saj se bo raztezal na 24.000 kvadratnih metrih razstavnih površin. Posebej velja izpostaviti brezplačno svetovanje za obiskovalce s poudarkom na ključnih rešitvah za varčno, varno in trajno/-stno gradnjo.


Sejem bo v torek, 12. marca 2013, ob 13.00 uri uradno odprl Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta RS. Na otvoritvi bodo podelili tudi nagrado Zelena misija, ki jo od leta 2010 za energetsko varčen in okolju prijazen izdelek skozi celovit življenjski cikel podeljuje Gospodarsko razstavišče skupaj z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.