V Sloveniji bodo postavili 1300 električnih polnilnic

Petrol bo postavljal nove električne polnilnice
Petrol bo postavljal nove električne polnilnice

Petrol se kot največji slovenski naftni distributer v zadnjih letih posveča tudi drugim oblikam energije. Tako bo Petrol v naslednjih letih morda skoraj lastnoročno reševal problem Slovenije, ki se tiče pomanjkanja električnih polnilnic. Ker bomo le te v naslednjih letih potrebovali veliko bolj, si je Petrol zadal primeren cilj. Do leta 2025 bo postavil kar 1300 novih polnilnic po Sloveniji.

Rešitev problema električnih polnilnic

»Velik del naših polnilnic že danes poganja čista energija iz obnovljivih virov, konstantno tudi širimo mrežo gostovanja na polnilnicah v tujini in vse to z jasnim ciljem realizacije vizije družbe, ki je postati integriran partner v energetski tranziciji z odlično uporabniško izkušnjo,« pravi dr. Tadej Smogavec, vodja Razvoja trajnostne mobilnosti v Petrolu in ob tem poudarja, da so za razvoj in inovativne okolju prijazne rešitve potrebni trdni, stabilni temelji. Lokacije novih polnilnic še niso znane, jasno pa je, da bo na posamezni lokaciji postavljenih več polnilnic. Pri Petrolu so zagotovili tudi, da bo ponujena električna energija pridobljena iz obnovljivih virov.

V decembru pa je v izjavi za javnost dodal tudi informacijo, da bo Petrol polnilnice postavljal v sodelovanju s partnerji: »V bodoče tako električnih polnilnic ne bomo postavljali le sami, temveč v partnerstvu s tistimi, ki se zavedajo, da jim električna polnilna infrastruktura lahko omogoči razvoj njihove osrednje poslovne dejavnosti, ali pa jim celo neposredno prinese dodatne prihodke. Petrol lahko k takšnim partnerstvom veliko prispeva. Ima usposobljeno in kompetentno ekipo zaposlenih, najsodobnejšo IT podporo in možnost pridobivanja nepovratnih EU sredstev. S tem, ko smo vzpostavili sistem, preko katerega povezujemo električne polnilnice s preostalimi ponudniki polnilne infrastrukture po Evropi, svojim partnerjem omogočamo razvoj novih poslovnih priložnosti.«

E-polnjenje bo drugače obračunano
E-polnjenje bo drugače obračunano

Nov sistem obračunavanja

Odlična sprememba pa se uvaja pri sistemu obračunavanja električne energije. Na 22-kilovatnih polnilnicah bo obračun odvisen od električne energije pretečene na polnilnici. Do sedaj je obračun temeljil na času polnjenja avtomobila. Sprememba je tako dobrodošla in vsekakor veliko bolj realna.

VIRpetrol.si
Prejšnji članekVse, kar morate vedeti o ALU oknih
Naslednji članekVsaka novogradnja z električno polnilnico za pot k nič emisijam
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.