Respira: pametni vrtiček, ki ga morate imeti

V zadnjem letu se je velik del našega življenja prestavil v zaprte prostore. Ob zavedanju, kako pomembno je, da doma dihamo čim bolj kakovosten zrak, so v torontskem podjetju New Earth Solutions izdelali pametni vrtiček in ga poimenovali Respira.

Gre za tranjostni izdelek, ki omogoča naravno čiščenje zraka v domu.Namestiti ga je mogoče na steno ali postaviti na polico oziroma na tla. Videz je moderen in zato pristaja v vsak prostor, ne glede na slog.

Je uporabniku popolnoma prijazen izdelek. Namesti se ga v približno 10 minutah, z vzdrževanjem pa ni praktično nobenega dela. Na voljo so 3 različice:

  • ‘tropik’ (rastline deževnega gozda),
  • ‘vibrant’ (bolj živahna zasaditev z rastlinami svetlih in živahnejših barv),
  • ‘pothos’ (zasaditev iz zlatega potosa (hudičevega bršljana) in pisane mavrine).

Vrtiček meri približno 1 meter v višino in 0,5 metra v širino. Izdelan je iz bambusa in trajnostno pridelane ABS plastike. Tehta okoli 20 kg in v njem je mogoče zasaditi 13 10-centimetrskih rastlin. Naprava je opremljena tudi s filtrom, ki odstranjuje večje delce iz zraka. Na ta način dopolnjuje filtracijo zraka, ki jo opravljajo rastline že po naravi.

Preko zaslona na dotik na napravi ali celo na daljavo preko aplikacije lahko nadziramo temperaturo in nivo vode, pretok vode, temperaturo zrak, vlažnost in kakovost zraka. S pomočjo pametnega sistema biofiltracije in sistemom za dovajanje vode ter svetlobe, je vrtiček praktično samooskrben. Uporabnik mora le doliti vodo vsakih 10 dni, dodati hranila za rastline vsakih 6 mesecev in vsake 2 meseca umiti filter.

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

PREKORespira
Prejšnji članekVsestranskost plastičnih zabojnikov
Naslednji članekPožar? Če tega niste storili, pozabite na povračilo zavarovalnice
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.