Poziv Eko sklada za kreditiranje okoljskih naložb

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad je objavil nov javni poziv. Dodeljevanje ugodnih kreditov za financiranje okoljskih naložb. Z učinkovitejšo rabo energije in obnovljivimi viri se tako izpolnjujejo cilji nekaterih kategorij, ki bodo pripeljali do boljšega okolja. Vse pogoje in kaj točno poziv vključuje, si lahko preberete v članku, kjer vas čaka tudi povezava do dokumentacije in vloge za Eko sklad.

Javni poziv za kreditiranje okoljskih naložb

V višini 10 milijonov sredstev za ugodno kreditiranje okoljskih naložb pravnih oseb za naslednje ukrepe:

  • zmanjšanje emisij toplogrednih plinov;
  • zmanjšanje onesnaževanja zraka (razen zmanjšanja emisij toplogrednih plinov);
  • gospodarjenje z odpadki;
  • varstvo voda in učinkovita raba vode;
  • odvajanje odpadnih vod ali oskrba s pitno vodo;
  • začetne naložbe v okoljske tehnologije.

Do kredita so upravičene:

  • pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki in druge fizične osebe, ki opravljajo registrirane dejavnosti, ali s predpisom ali z aktom o ustanovitvi določene dejavnosti, ki so vsi vpisani v poslovni register v Republiki Sloveniji, razen njihovih podružnic v tujini,
  • pravne osebe javnega prava, ki imajo stvarno premoženje v svoji lasti, razen neposrednih uporabnikov državnega proračuna.

Višina posameznega kredita je omejena na najnižji znesek kredita, ki znaša 25.000 €, in najvišji znesek kredita, ki znaša 2 milijona €. Najnižja letna obrestna mera za kredite po tem pozivu je vezana na trimesečni EURIBOR, s pribitkom v višini najmanj 1,3 %. Odplačilna doba je krajša ali enaka dobi vračila naložbe, ki je izkazana v vlogi za kredit. V nobenem primeru ne more presegati 15 let z vključenim moratorijem. Moratorij na odplačilo glavnice je lahko največ eno leto. Naložba, ki je predmet vloge za dodelitev kredita, v času oddaje vloge ne sme biti zaključena. Do kredita so upravičene le naložbe oziroma faze naložb, ki s strani Eko sklada še niso bile kreditirane. Naložba mora biti izvedena skladno z veljavno zakonodajo.

Vloga in dokumentacija

Žiga Kastelic

SEO urednik

VIREko sklad
Prejšnji članekSončna elektrarna – najbolj razširjen in najlažji način pridobivanja elektrike doma
Naslednji članekDeforestacijo v Amazonskem pragozdu lahko preprečujete kar iz udobja vašega kavča
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.