Oplov električni mini meščan Rocks-e

Opel Rocks-e je novi nemški električni meščan
Opel Rocks-e je novi nemški električni meščan

Opel je razkril svoj električni mestni model z imenom Rocks-e. Električni malček predstavlja njihov prispevek k rešitvam mobilnosti v mestih, hkrati pa predstavlja najmanjši Oplov model. Če vam je nekoliko znan, je to zato, ker je različica Citroënovega modela Ami. Kaj vse bo Rocks-e ponujal v svoji mali podobi, pa lahko izvete v nadaljevanju.

Rocks-e je zelo podoben francoskemu malčku

Podobnosti s francoskim Amijem ne skriva, kvečjemu jih jasno prikazuje javnosti. Večina karoserije je enaka, razlika je le v logotipih, barvah in platiščih, ki so 14-palčna. Mali dvosed tudi v notranjosti ni pretirano drugačen – majhen volan in majhna digitalna plošča z instrumenti.

V dolžino Rocks-e meri 241, v širino pa 139 centimetrov. Vrata se mu odpirajo asimetrično, torej vsako v svojo stran. V kategorijo lahkih motornih vozil se uvršča s svojimi 471 kilogrami. V Nemčiji lahko ta razred vozijo tudi starejši od petnajst let z dovoljenjem AM.

Mestno vožnjo bo omogočal električni motor moči 8 KM (6kW). Dopolnil ga bo baterijski paket kapacitete 5,5 kWh, ki ga bo možno napolniti v nekaj več kot treh urah in pol. Se sprašujete, kako hitro sploh lahko gre Rocks-e? Njegova najvišja hitrost je 45 kilometrov na uro, z enim polnjenjem pa lahko doseže 75 kilometrov dosega.

Cena in prihod na avtomobilsko sceno

Opel bo začel naročila sprejemati v naslednjih nekaj tednih, za državljane drugih evropskih držav pa naj bi bil mali električni Opel na voljo z naslednjim letom. Čeprav končna cena še ni bila postavljena, pa naj bi se Rocks-e prodajal z približno 6,900 evrov.

Prejšnji članekSte opazili več smrdljivcev? Tako jih odženete iz hiše
Naslednji članekBodo končno odstranili kup smrdljivega blata?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.