Oplov električni mini meščan Rocks-e

Opel Rocks-e je novi nemški električni meščan
Opel Rocks-e je novi nemški električni meščan

Opel je razkril svoj električni mestni model z imenom Rocks-e. Električni malček predstavlja njihov prispevek k rešitvam mobilnosti v mestih, hkrati pa predstavlja najmanjši Oplov model. Če vam je nekoliko znan, je to zato, ker je različica Citroënovega modela Ami. Kaj vse bo Rocks-e ponujal v svoji mali podobi, pa lahko izvete v nadaljevanju.

Rocks-e je zelo podoben francoskemu malčku

Podobnosti s francoskim Amijem ne skriva, kvečjemu jih jasno prikazuje javnosti. Večina karoserije je enaka, razlika je le v logotipih, barvah in platiščih, ki so 14-palčna. Mali dvosed tudi v notranjosti ni pretirano drugačen – majhen volan in majhna digitalna plošča z instrumenti.

V dolžino Rocks-e meri 241, v širino pa 139 centimetrov. Vrata se mu odpirajo asimetrično, torej vsako v svojo stran. V kategorijo lahkih motornih vozil se uvršča s svojimi 471 kilogrami. V Nemčiji lahko ta razred vozijo tudi starejši od petnajst let z dovoljenjem AM.

Mestno vožnjo bo omogočal električni motor moči 8 KM (6kW). Dopolnil ga bo baterijski paket kapacitete 5,5 kWh, ki ga bo možno napolniti v nekaj več kot treh urah in pol. Se sprašujete, kako hitro sploh lahko gre Rocks-e? Njegova najvišja hitrost je 45 kilometrov na uro, z enim polnjenjem pa lahko doseže 75 kilometrov dosega.

Cena in prihod na avtomobilsko sceno

Opel bo začel naročila sprejemati v naslednjih nekaj tednih, za državljane drugih evropskih držav pa naj bi bil mali električni Opel na voljo z naslednjim letom. Čeprav končna cena še ni bila postavljena, pa naj bi se Rocks-e prodajal z približno 6,900 evrov.

Prejšnji članekSte opazili več smrdljivcev? Tako jih odženete iz hiše
Naslednji članekBodo končno odstranili kup smrdljivega blata?

S spleta


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.