Najboljše pnevmatike za električna vozila so bolj okolju prijazne

Enso pnevmatike za električna vozila dosegajo najvišjo raven dosega in obstojnosti
Enso pnevmatike za električna vozila dosegajo najvišjo raven dosega in obstojnosti

Industrija pnevmatik predstavlja veliko težavo pri okoljskem vprašanju. Morda je zdaj na vidiku rešitev, ki jo je predstavilo podjetje Enso. Britansko podjetje ima veliko bolj zelene ambicije in inovativne želje za zmanjšanje škodljivega odtisa na planetu in hkratno izboljšanje pnevmatik ter vozil. Kakšne so britanske eko-pnevmatike podjetja Enso?

Najboljše pnevmatike za električna vozila

Šest let nazaj je bilo ustanovljeno podjetje Enso, ki se je fokusiralo na bolj učinkovite in okoljue prijazne pnevmatike za električna vozila. Vsekakor gre za vroči trg, ki ga je morda načel prav Enso in se fokusiralo v določeno branžo, a za vrat jim diha pet največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu. Ti v povprečju na leto proizvedejo kar dve milijardi pnevmatik. Tako je prav v lanskem letu Pirelli predstavil prvo pnevmatiko za električna vozila, ki naj bi po njihovih besedah lahko zdržala do dvajset odstotkov več teže, boljši oprijem, udobje vožnje in večji doseg vozila.

»Vzpon električnih vozil in vse večje zavedanje vloge, ki jo igra proizvodnja pnevmatik na okolje, sta razloga za začetek podjetja Enso,« je povedal ustanovitelj in direktor podjetja Enso Gunnlaugur Erlendsson. »Naše poslanstvo je služiti sektorju električnih vozil na obstojen način,« je še dodal.

Velik uspeh je Enso dosegel pred kratkim, prav na praktičnem testu. Vozilo Renault Zoe je na istem terenu in isti poti prevozilo več kilometrov s pnevmatikami Enso kot s pnevmatikami OE Michelin Primacy. »Dokazali smo, da lahko malo podjetje premaga velikane. Trg pnevmatik za električna vozila je majhen, naša naloga je zajem določenega dela na njem,« je povedal Erlendsson. Direktor ne želi razkriti formule njihovih pnevmatik – vsaj ne zdaj. Obenem pa ne želi povedati katero podjetje proizvaja njihove pnevmatike, a z veseljem govori o drugem aspektu podjetja.

Enso je britansko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo obstojnih in vzdržljivih pnematik za električna vozila
Enso je britansko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo obstojnih in vzdržljivih pnematik za električna vozila

Enso bo za EV pnevmatike ponujal naročnino

Enso ponuja naročnino na pnevmatike za električna vozila. Princip je podoben tistemu, ki že velja pri večjih voznih flotah v dostavnih službah in transportu. Trenutno je naročnina na voljo le v Veliki Britaniji, kjer kupec ne plača na začetku ampak glede na prevoženo pot. Ena milja stane en cent. Celoten postopek naročnine na njihove pnevmatike je še v izdelavi.

»Enso je za svoj cilj vzel obstojnost pnevmatik pri redni uporabi. Prav take pnevmatike bodo uporabnikom zagotovile daljše obdobje uporabe, varčevanje pri polnjenju, zmanjševanju emisij in z direktno dostavo kupcu zagotovilo cenejše cene,« je postopek naročnine in razlog za to odločitev pojasnil direktor podjetja. S koncem lanskega leta se je povezalo tudi s proizvajalci taksijev LEVC in Zeti. Celotno londonsko floto taksijev bo Enso založil z njihovimi pnevmatikami in tako na cestah preveril dejanski vpliv. »To bo odličen test za naš izdelek,« je še dodal. Veliki bratje v proizvodnji pnevmatik bodo brez dvoma pozorni.

Enso pnevmatike za električna vozila bodo preizkušena na dostavni in taksi floti v Londonu
Enso pnevmatike za električna vozila bodo preizkušena na dostavni in taksi floti v Londonu
VIRensotyres
Prejšnji članekUredite okolico svojega doma s talnimi rešetkami ECORASTER!
Naslednji članekKaj je utekočinjen naftni plin (UNP), prednosti in slabosti
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.