ZDA bi lahko proizvedle 100-krat več sončne energije, kot je potrebno za celo državo

V ZDA je zadnje čase veliko razprav na temo ali bi lahko sončna energija zadovoljila energijske potrebe celotne države. Novo poročilo, ki ga je izdala organizacija Environment America je odgovorilo na to dilemo. ZDA imajo pogoje za proizvodnjo energije s pomočjo sonca, ki za 100-krat presega potrebe celotne države.

Glede na poročilo, imajo celo zvezne države, ki trenutno proizvajajo najmanj sončne energije, do 5-krat več denarja kot je potrebo, da bi bile popolnoma samozadostne s sončno energijo. Če pa k temu dodamo še dejstvo, da bi bolj sončni energiji naklonjene zvezne države na zahodu lahko proizvedle več energije kot je potrebujejo, potem je jasno, da bi ZDA, lahko proizvedle bistveno več energije, kot so potrebe prebivalstva in industrije.

Ne smemo pa zanemariti tudi mikro fotovoltaičnih elektrarn na strehah domov. 35 milijonov strešnih fotovoltaičnih elektrarn bi lahko zadovoljilo energijskim potrebam večine prebivalstva. “Če bi se strešne fotovoltaične elektrarne še naprej povečevale s stopnjo rasti 22 odstotkov med leti 2013 in 2030, bi na ta način Amerika ustvarila kar 10 odstotkov vse potrebne električne energije za državo,” je zapisano v poročilu.

 

Torej nadvse spodbudno poročilo za ZDA, samo žal so tam naftni in premogovni lobiji še vedno premočni.


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.