Visoke položnice za elektriko? Poskrbite za samooskrbo s sončno energijo!

Polje sončnih celic, v ozadju hiša
Foto: on E-PROJEKT d. o. o.

Cene energentov so v zadnjih mesecih poskočile do neba. Številne družine morajo za elektriko plačevati veliko več kot v istem obdobju lani. Porabo pa težko zmanjšamo, saj elektrika napaja naše gospodinjske aparate, računalnike in telefone, da niti ne omenjamo osnov, kot so razsvetljava. Rešitev je samooskrba s sončno energijo.

Naj sonce napaja vaš dom

S sončnimi celicami lahko pokrijete streho vašega doma in ustvarite mini sončno elektrarno. Ta je priključena na notranjo nizkonapetnostno električno inštalacijo objekta, z njo pa lahko pokrivamo lastno porabo električne energije. Tako postanete neodvisni od tržnih razmer in visokih cen elektrike.

Sončne celice

Mikro sončna elektrarna je namenjena tako gospodinjskim kot malim poslovnim odjemalcem. Največja moč, ki je lahko oddana v omrežje prek merilnega mesta, na katerega notranjo inštalacijo stavbe je priključena naprava za samooskrbo, je 80 % priključne moči objekta.

Kako deluje sončna elektrarna?

Sistem samooskrbe deluje po sistemu neto meritev. Kaj to pomeni v praksi? Gospodinjstvo postavi elektrarno, ki je namenjena pokrivanju lastnih potreb. Viški in manjki se uravnavajo prek sistema, ki deluje kot neke vrste shranjevalnik energije, zato ne prihaja do motenj pri oskrbi v energijo. Če proizvedemo več energije, kot je porabimo, se viški oddajo v omrežje in obratno.

Sončna elektrarna Solhys

Zaupajte strokovnjakom

Načrtovanje sončne elektrarne, ki bo ustrezala vašim potrebam, je ključnega pomena. Zato je zelo pomembno, da delo opravijo strokovnjaki, ki se spoznajo na vse specifike samooskrbe s sončno energijo. V podjetju E-PROJEKT d. o. o. imajo dolgoletne izkušnje iz tega področja, zato vam lahko nudijo kakovostno svetovanje in izdelavo. Pozabite na visoke stroške električne energije in postanite neodvisni od tržnih razmer!

info@e-projekt.si | Spletna stran

Podjetje E-Projekt se ukvarja s projektiranjem elektroenergetskih objektov ter izvajanjem gradenj na ključ. Izvajamo gradnje vseh vrst obnovljivih virov električne energije, kogeneracije, transformatorske postaje, daljnovode ter nudimo zaščito daljnovodov s sistemom LiSa®.

Prejšnji članekVračilo dohodnine v letu 2022: Kdaj bo nakazano preplačilo?
Naslednji članekMednarodni sporazum o plastiki je v polnem pogonu
Logotip
info@e-projekt.si| Spletna stran

Podjetje E-Projekt se ukvarja s projektiranjem elektroenergetskih objektov ter izvajanjem gradenj na ključ. Izvajamo gradnje vseh vrst obnovljivih virov električne energije, kogeneracije, transformatorske postaje, daljnovode ter nudimo zaščito daljnovodov s sistemom LiSa®.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.