V IKEI od jeseni naprej na voljo solarni paneli

trgovina ikea

Kupci trgovine IKEA bodo lahko v Kaliforniji (ZDA) od jeseni naprej kupili sončne panele. V izjavi za javnost so v švedskem velikanu zapisali, da je novi izdelek na voljo v okviru njihovega partnerstva s kalifornijskim podjetjem SunPower, ki se ukvarja s sončno energijo. S tem partnerstvom bo IKEA tako razširila svoj zeleni odtis in sončno energijo približala kupcem širše potrošnje.

To predstavlja korak naprej

V IKEI poudarjajo, da jim je ohranjanje narave in boj s podnebnimi spremembami pomembna tematika, in v tem duhu pozdravljajo sončno energijo kot obnovljiv in čist vir le-te. Doslej so celo v svojih trgovinah in na drugih svojih stavbah postavili več kot 900.000 sončnih kolektorjev. Sedaj želijo tudi svoje stranke spodbuditi, da prispevajo k skupnemu cilju in jim zagotoviti izdelke in rešitve, ki omogočajo bolj trajnostno življenje.

Še dodaten korak k trajnosti je IKEA naredila s »kompletom za sončno energijo za dom«, imenovanim Home Solar. Ta bo na voljo članom njihovega programa zvestobe. Člani kompleta bodo tako imeli možnost ustvariti lastno energijo in jo celo shraniti.

Ali oziroma kdaj bodo sončni paneli za nakup na voljo v IKEA Slovenija?

O tem, ali oziroma kdaj bodo sončni paneli za nakup na voljo pri nas, smo povprašali v IKEA Slovenija. Odgovarjajo, da prodaja sončnih kolektorjev za gospodinjstva v Sloveniji trenutno ni načrtovana, vedno pa v svoji ponudbi iščejo nove priložnosti, ki bi njihovim strankam omogočile boljše življenje doma. Kajti, kot poudarjajo tako na globalni ravni kot pri nas, je to sestavni del njihovih vrednot in poslovne filozofije.

»IKEA si v celotni vrednostni verigi prizadeva za 100 % obnovljivo energijo, sončna energija pa je le ena od naših zavez. Na primer, v naši ljubljanski trgovini je bil cilj, da bi čim več potrebne energije za objekt pridobili iz obnovljivih virov, tudi iz sončnih kolektorjev na strehi trgovine,« so še zapisali.

Maja Markovič

Novinarka

Prejšnji članekSte se že prijavili na dvoboj z »žgečkljivo Dolenjko«?
Naslednji članekSlabe navade, ki uničujejo vaš avto
Maja Markovič

Novinarka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.