Sončna industrija zaposluje dvajsetkrat hitreje

Podatki kažejo, da sončna energija ni dobra samo za okolje, temveč tudi za zaposljivost ljudi, saj ustvarja ogromno novih delovnih mest. Urad za delovno statistiko ZDA ocenjuje, da sektor sončne energije raste 20-krat hitreje kot katerikoli drugi energijski sektor. Število delovnih mest v sončni industriji je celo preseglo število delovnih mest v premogovništvu – to je vsekakor dober znak za prihodnost obnovljivih virov energije.

V ZDA je “sončnih” delovnih mest  več kot 173.000 in se hitro približuje skupnemu številu delovnih mest, ki jih zaposluje naftna in plinska industrija. Medtem ko se delavci v plinski in naftni industriji odpuščajo, pa se v sončnem sektorju stalno zaposlujejo novi. 

John Roberts, delavec na naftni ploščadi, je v članku za CNN povedal: “Zaradi padcev cen nafte sem dobil odpoved. V 24-ih urah sem moral zapustiti svoj dom. Se pa že menim za novo službo v sončni industriji.” Delovna mesta v sončni industriji so zrasla za več kot 20 odstotkov tekom zadnjih dveh let – to je več kot 80.000 delovnih mest od leta 2010. “Ko bomo v ZDA še bolj začeli izkoriščati sončno energijo, se bo število delovnih mest le še povečalo,” je zaključil Roberts. 
Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.