Skupina BISOL Group je uspela na razpisu za 58-megavatno sončno elektrarno v Belorusiji

Skupina BISOL Group je bila izbrana na razpisu za postavitev 58-megavatne sončne elektrarne v Belorusiji. Vrednost elektrarne je ocenjena na slabih 50 milijonov evrov, slovenski proizvajalec solarne opreme pa je v konzorciju izbranih družb odgovoren za 70 % realizacije projekta.

Edini slovenski proizvajalec fotonapetostnih modulov in nosilnih konstrukcij za sončne elektrarne je v tem tednu prejel uradno potrditev beloruskega energetskega giganta Belorusneft, da je bil izbran na razpisu za postavitev 58 MW sončne elektrarne, ki bo stala na južnem delu države v bližini ukrajinske meje. Skupaj s konzorcijem priznanih mednarodnih podjetij jim je bil zaupan posel v vrednosti skoraj 50-ih milijonov evrov. BISOL Group je v omenjenem projektu partner z največjim deležem, ki predstavlja 70 odstotkov realizacije.

Svečani podpis pogodbe je predviden še v mesecu marcu, zaključek del na več kot 100 hektarjev veliki površini pa sega v sredino prihodnjega leta.

Skupina BISOL Group je eden od 5 največjih proizvajalcev visokokakovostnih fotonapetostnih modulov in nosilnih konstrukcij za sončne elektrarne v Evropi. Svoje izdelke uspešno trži na več kot 64 tržiščih sveta, kjer je BISOL sinonim vrhunske kakovosti in profesionalnosti. Zaradi uspešne konsolidacije podjetja in izboljšanja razmer na mednarodnem fotovoltaičnem trgu je BISOL Group v minulem letu zabeležil kar 64 % rast prodaje glede na leto 2014. Napoved za leto 2016 je obetavna, saj slovenski proizvajalec v prvem kvartalu letošnjega leta že beleži popolno zasedenost proizvodnih kapacitet in presega rezultate prodaje iz enakega obdobja lani za 45 %.

BISOL Group, d.o.o.

BISOL Group je edini slovenski proizvajalec visokokakovostnih fotonapetostnih modulov in nosilnih konstrukcij za sončne elektrarne, ki je prisoten na več kot 64 tržiščih sveta in je vodilni domači izvajalec sončnih elektrarn na ključ. Vodilni svetovni strokovnjaki v skupini nenehno dvigajo industrijske standarde, zato je z njihovimi inovativnimi rešitvami, ki zagotavljajo najvišje dolgoročne energijske izplene, zelena energija postala privlačnejša in v primerjavi s konvencionalnimi viri energije stroškovno učinkovitejša kot kadar koli prej. Svoje mednarodno poslovanje skupina vodi iz predstavništev v Belgiji, v Franciji, v Italiji in v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. V vseh korakih proizvodnega procesa skupina BISOL Group deluje v skladu s pridobljenimi mednarodnimi standardi kakovosti ISO 9001, ISO 14001 in OHSAS 18001. Z letno proizvodno zmogljivostjo v idealnih razmerah pripomorejo k zmanjšanju več kot 85.500 ton emisij CO2 na leto. Vizija skupine je s stalnim investiranjem v tehnologijo, razvojem inovativnih proizvodov in povečevanjem donosnosti naložb v fotovoltaiko ustvariti čistejše okolje in v prihodnosti zagotoviti energetsko neodvisnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.