Podjetje SheerWind predstavilo nove vetrne turbine z 600 odstotkov boljšim izkoristkom!

Zelena energija bo imela v prihodnosti vedno večji vpliv. Znanstveniki bodo zato stalno razvijali nove izume in kovali trende prihodnosti. Eden takih izumov, ki bi znal spremeniti način pridobivanja električne energije s pomočjo vetra, je morda prav nova vetrna turbina podjetja SheerWind.

Energijsko podjetje s sedežem v ZDA SheerWind je pred kratkim predstavilo njihov najnovejši dosežek INVELOXvetrno turbine v obliki tobogana z izredno širokim pročeljem pri vrhu, ki lahko ustvari do 600 odstotkov več energije kot tradicionalne vetrne turbine. Družba navaja, da je po obsežnih testiranjih na odprtem njihova INVELOX turbina “močno prekašala tradicionalne turbine” in da bi z namestitvijo njihovih turbin lahko drastično zmanjšali stroške pridobivanja električne energije.

Energetski sistem INVELOX deluje tako, da zajame prizemni veter in tega pošlje skozi poševni prehod, ki naravno pospešuje pretok vetra. Naprava nima nikakršnih negativnih vplivov na okolje in živali ter ne potrebuje državne subvencije, da je dobičkonosna. INVELOX tako lahko postane trend vetrnih elektrarn v prihodnosti.

SheerWind trdi, da lahko INVELOX turbina deluje celo pri izredno nizkih hitrostih vetra kot npr. 1,5 kilometra na uro, in pri tem ustvarja rekordni izkupiček energije. Dr. Daryoush Allaei, predsednik uprave SheerWind je dejal: “Ta superiornost v primerjavi s tradicionalnimi vetrnimi turbinami, konkurenčnim zemeljskim plinom in hidroenergijo, je deležna velikega zanimanja od velikih podjetij, vlad, inženirjev in drugih.”

“Sposobnost, da naša naprava učinkovito in uspešno deluje na področjih, ki so bila do sedaj nepredstavljiva za tradicionalne vetrne elektrarne (te namreč potrebujejo močan veter, da učnkovito delujejo), lahko podjete SheerWind spremeni v eno izmed vodilnih na tem področju.”

Za boljše razumevanje delovanja nove vetrne turbine INVELOX, si poglejte spodnji filmček.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.