Napajanje USB naprav z vetrno energijo

Neodvisno raziskovalno podjetje Skajaquoda je aprila na spletnem portalu Kickstarter objavilo kampanjo za zbiranje sredstev za svoj novi izdelek Trinity. To je prenosna vetrna elektrarna, ki se zloži v 30 centimetrski prenosni cilinder.

Trinity se lahko pohvali z enostavnim dizajnom. Ta prenosna vetrna elektrarna ima tri lopatice, ki se razprejo, da lahko ujamejo veter za ustvarjanje obnovljive energije. Trinity vsebuje 15 W generator in ima vgrajeno baterijo, ki lahko shrani do 15.000 mAh. Tri aluminijaste 28 centimetrske noge se razprejo in postavijo kot trinožnik ali ravno stojalo. Ko zložimo noge nazaj v kompaktno obliko, služijo te tudi kot varnostne zaklopke za lopatice.

 

Naprava vsebuje standardni USB priklop za napajanje pametnih telefonov in tablic ter mini USB priklop za lastno napajanje iz omrežja. Ko je baterija napolnjena, Trinity omogoča od 4 do 6-kartno napajanje pametnega telefona preden morate spet zajeti obnovljivo vetrno energijo ali priklopiti napravo v električno omrežje.

 

Projekt je na Kickstarterju zbral že vsa zahtevana sredstva, kar pomeni, da bo izdelek gotovo ugledal luč sveta. Prosta prodaja se predvideva v februarju 2015 za preračunanih 300 €.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.