Največja vetrna elektrarna v Afriki bo napajala kar 1,5 milijona domov

Največje vetrno polje v Afriki – energijski projekt Tarfaya – je končno začel s proizvodnjo energije. Vetrno polje je postavljeno v Maroku ob južni obali Atlantika.

131 vetrnih elektrarn se razteza čez 8.800 hektarjev površine. Na ta način naj bi se onesnaženost znižala za kar 990.000 ton emisij ogljikovega dioksida.

 

Partnerstvo med GDF Suez in Nareva Holding, ki sta odgovorna za projekt Tarfaya, naj bi bilo vredno kar 547 milijonov dolarjev oziroma 428 milijonov evrov. Cilj projekta je proizvodnja energije za 1,5 milijona gospodinjstev v Maroku. Za Maroko bo ta energijski vir še kako pomemben, saj država nima svojih fosilnih goriv in jih mora stalno uvažati. Največja vetrna elektrarna v Afriki naj bi zadovoljila številne energijske potrebe te, z naravnimi viri osiromašene, afriške države.

 

Vsaka od teh vetrnih turbin ima nazivno moč 2,3 megavata. Vse turbine skupaj naj bi proizvedle energije za napajanje 1,5 milijona afriških domov. Vendar pa vlada Maroka z novo elektrarno še ni zaključila svojih energijskih projektov. Načrtujejo izgradnjo novih vetrnih polj, ki naj bi pripomogla k dosegu skupne končne inštalirane moči 2.000 megavatov. To naj bi zadostovalo za pokrivanje potreb z električno energijo za kar 42 odstotkov te afriške države. Na ta način bo Maroko vodilna država v Afriki po izkoriščanju obnovljive energije in obenem velik vzor tudi za ostale države po svetu.
Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.