Kalifornija je v letu 2013 podvojila inštalirano moč strešnih sončnih elektrarn

Lansko leto so prebivalci Kalifornije na svojih strehah namestili več fotonapetostnih panelov, kot prej v tridesetih letih skupaj!

Samo v letu 2013 se so namreč v tej ameriški zvezni državi namestile sončne elektrarne s skupno močjo 1.000 megavatov, kljub temu da je že v letu 2012 ta znašala spoštljivih 500 megavatov.  Izreden porast gre predvsem na račun vse bolj cenovno dostopnim hišnim fotovoltaičnim elektrarnam.


Ob zaključku leta 2013 je Kalifornija podala končno energijsko poročilo, v katerem je zabeleženo, da se je moč sončnih elektrarn glede na leto 2013 podvojila. 1.000 megavatov na novo nameščenih sončnih elektrarn dokazuje, da je Kalifornija na pravi poti.


Energetski strokovnjaki poročajo, da bi lahko Kalifornija do konca leta 2016 dosegla skupno moč sončnih elektrarn 5.000 megavatov, kar bi predstavljalo že kar konkreten delež celotne energije, ki jo potrebuje ta zvezna država. Kalifornija pa bo tako le še utrdila svoj vodilni položaj kot prva ameriška zvezna država po pridobivanju električne energije s pomočjo sonca.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.