Družba BISOL Group razprodala svoje proizvodne kapacitete!

Prebold, 15. maj 2013 – Družba BISOL Group je podpisala pogodbo z globalnim podjetjem Enel Green Power in tako popolnoma zapolnila svoje proizvodne kapacitete.

Pogodba o sodelovanju predvideva samo v letu 2013 dobavo več deset megavatov polikristalnih silicijevih fotonapetostnih modulov znamke BISOL energetskemu gigantu iz Italije, s katerim BISOL Group pričenja dolgoročno strateško sodelovanje povezano z delovanjem skupine BISOL tako na italijanskem trgu kot tudi na ostalih tržiščih podjetja Enel.

Za vstop v prodajni nabor podjetja Enel Green Power, ki je eden največjih globalnih investitorjev v obnovljive vire, so Enelovi strokovnjaki izvedli zahtevno revizijo visokotehnološkega proizvodnega obrata skupine BISOL Group v Latkovi vasi. Podrobno so analizirali strokovnost in kompleksnost proizvodnih procesov ter pod drobnogled vzeli kakovost vhodnih materialov. Opravili so tudi natančno analizo poslovanja skupine z namenom ugotavljanja njenega finančnega stanja. Po uspešno opravljenem pregledu je podjetje Enel Green Power pričelo s trženjem izdelkov znamke BISOL v visokokakovostnem segmentu na vseh svojih tržiščih.

Zaradi povečanega povpraševanja po proizvodih znamke BISOL v Italiji, Veliki Britaniji, Franciji in Avstriji, je družba BISOL Group uvedla četrto delovno izmeno s pomočjo katere 24 ur na dan, 7 dni v tednu, proizvaja fotonapetostne module slovenskega porekla. Družba pričakuje dodatno povečanje povpraševanja v drugi polovici leta, saj je Evropska komisija v prejšnjem tednu potrdila namero, da bo obdavčila ves uvoz fotonapetostnih modulov iz Ljudske republike Kitajske. Proti dampinške carine naj bi znašale od 47 % vrednosti proizvoda navzgor. Ukrep evropske komisije bo ponovno omogočil lojalno konkurenco na trgu in dodatno spodbudil povpraševanje po evropskih proizvodih.

Hkrati BISOL Group sporoča in vabi na otvoritev nove robotizirane proizvodne linije, ki bo hkrati z novinarsko konferenco na sedežu podjetja BISOL Group, v Latkovi vasi v četrtek, 16. 5. 2013 ob 10. uri.

BISOL Group, d.o.o.


BISOL Group je inovativna in mednarodno priznana skupina. Njene družbe proizvajajo fotonapetostne module vrhunske kakovosti in izvajajo projekte sončnih elektrarn na ključ. V skupini posebno pozornost namenjajo lastnim inovativnim rešitvam nosilnih konstrukcij, prav tako ponujajo lastne rešitve za nadzor in vzdrževanje sončnih elektrarn. S svojimi investicijami v sončne elektrarne BISOL postaja vse bolj pomemben akter v Sloveniji na področju proizvodnje zelene energije. Letna zmogljivost proizvodnje fotonapetostnih modulov trenutno znaša 120 megavatov in pomeni vsako leto več kot 79.000 ton zmanjšanja izpustov CO2. Proizvedeni z najsodobnejšo tehnologijo, BISOL moduli zagotavljajo izredno dolgoročno stabilno delovanje in kljubovanje najbolj rigoroznim načinom delovanja. Zaradi odličnega energijskega izplena in posledično visoke stopnje donosnosti sončnih elektrarn, uvršča Photonov test BISOL-ove izdelke v sam svetovni vrh. Blagovna znamka BISOL je sinonim za vrhunsko kakovost, zanesljivost, strankam prijazne storitve in nenehno uvajanje tehnoloških inovacij. Za dodatno okrepitev mednarodne prisotnosti ima BISOL Group predstavništva v Belgiji, Franciji, Italiji, Veliki Britaniji in Nemčiji.

 

Podjetje Enel Green Power:

Podjetje Enel Green Power je del globalne skupine Enel Group in je eden največjih investitorjev v obnovljive vire na globalni ravni. Do danes je podjetje investiralo že v več kot 720 okolju prijaznih elektrarn, skupne moči 8.207 MW, v 16 državah. Podjetje svoje investicije namenja najrazličnejšim obnovljivim virom, kot so sončne, vetrne, hidro in geotermalne elektrarne ter elektrarne na biomaso.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.