Dokončana je namestitev najmočnejše sončne strehe

Podjetje PVH Europe, ki združuje globalni sedež Tommyja Hilfigerja in evropski sedež Calvina Kleina, sicer pa je v lasti PVH Corp., je naznanilo, da je namestitev najsodobnejše trenutno delujoče sončne strehe dokončana. Postavili so jo na svojem najsodobnejšem skladiščno-logističnem centru v mesto Venlo na Nizozemskem. Skladišče Venlo je glavno distribucijsko središče PVH v Evropi in pokriva 110.000 m2, sončno streho pa sestavlja več kot 48.000 sončnih kolektorjev, s tem pa je preko nizozemskega javnega elektroenergetskega omrežja posredno omogočeno pridobivanje 100 odstotkov energije, ki jo potrebujejo v skladiščih, pisarnah in trgovinah PVH Europe na Nizozemskem. To je potrdil tudi Eneco, energijski partner PVH Europe. Tehnični partner za namestitev strehe je bilo podjetje IZEN.

Ta trajnostni dosežek, ki zagotavlja pokrivanje električnih potreb vseh zgradb PVH Europe na Nizozemskem, je del zaveze PVH Corp., da bo do leta 2030 100 odstotkov električne energije pridobivala iz obnovljivih virov.

Sončne celice na skladiščno-logističnem centru v mesto Venlo na Nizozemskem
Sončne celice na skladiščno-logističnem centru v mesto Venlo na Nizozemskem

PVH želi, poleg pridobivanja 100 odstotkov električne energije iz obnovljivih virov za svoje pisarne, skladišča in trgovine, do leta 2030 spodbuditi tudi 30-odstotno zmanjšanje emisij ogljika v dobavni verigi, kar izhaja iz določitev Pariškega sporazuma. To je tudi ena izmed prednostnih nalog, začrtanih v strategiji korporativne odgovornosti podjetja Napredna moda (Forward fashion), katere cilj je izničiti negativne vplive v celotni vrednostni verigi podjetja in pozitivno vplivati na prihodnost.

VIRbusinesswire.com
Prejšnji članekRobotski gasilec predstavlja bolj varno gašenje požarov
Naslednji članekPozor: odpoklicana pokovka iz Muellerja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.