Cene zemeljskega plina nižje, cene električne energije pa višje

Povprečne cene zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce v Sloveniji so se v tretjem četrtletju 2020, glede na predhodno obdobje, znižale za 4 %, cene električne energije za gospodinjske odjemalce pa so se v istem obdobju povišale za 29 %.

Cena zemeljskega plina v Sloveniji

Povprečna cena zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce je bila v tretjem četrtletju 2020 za 4 % nižja kot v drugem četrtletju 2020; znašala je 0,06 EUR/kWh. Povprečna cena zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce brez davka na dodano vrednost je bila v tretjem četrtletju 2020 za 2 % nižja kot v drugem četrtletju 2020; znašala je 0,03 EUR/kWh.

Cena zemeljskega plina v Sloveniji (SURS)
Cena zemeljskega plina v Sloveniji (SURS)

Cene električne energije v Sloveniji

Povprečna cena električne energije za gospodinjske odjemalce je bila v Sloveniji v tretjem četrtletju 2020 za 29 % višja kot v drugem četrtletju 2020; znašala je 0,17 EUR/kWh. Povprečna cena električne energije za negospodinjske odjemalce brez davka na dodano vrednost je bila v tretjem četrtletju 2020 za 4 % višja kot v drugem četrtletju 2020; znašala je 0,09 EUR/kWh. Višje cene električne energije v tretjem četrtletju 2020 glede na drugo četrtletje 2020 so predvsem posledica izteka ukrepov Vlade RS in Agencije za energijo za blaženje socialnih in gospodarskih posledic širjenja virusa COVID-19, ki so veljali od marca do maja 2020.

Cene električne energije v Sloveniji (SURS)
Cene električne energije v Sloveniji (SURS)
Maja Markovič

Novinarka

Prejšnji članekEvropska komisija je izdala pogojno dovoljenje za promet s cepivom proti covid-19
Naslednji članekKje v Ljubljani je najbolj vroče?
Maja Markovič

Novinarka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.