Tako bodo spremenili Ljubljano

Ravnanje z odpadki je eno od pomembnih področij varovanja okolja in terja na eni strani zmanjševanje nastajanja odpadkov in ustrezno ravnanje z odpadki na drugi strani. 

Izrazito moteča in škodljiva za zdravje so nelegalna odlagališča. Vrsta in količina odpadkov na teh odlagališčih je zelo različna, posebej veliko težavo pa predstavljajo nelegalna odlagališča na vodovarstvenih območjih, kjer predstavljajo nenehno potencialno nevarnost za onesnaženje podzemne vode kot izjemno pomembnega vira pitne vode. Pogosto se v naravi znajdejo gradbeni in azbestni odpadki, izrabljene pnevmatike, nedelujoči stroji ter celo zapuščena vozila.
V Ljubljani se bo med 29. 11. 2021 in 2. 12. 2021 odvil Ideathon z naslovom ODPADKI V MESTU: IZZIVI IN PRILOŽNOSTI, dogodek, katerega namen je spodbuditi prebivalce in podjetja v Ljubljani k aktivnemu upravljanju z odpadki. “Pridružite se nam pri iskanju idej in rešitev za še bolj zeleno Ljubljano,” vabijo.

O čem bo govora?

Štiri popoldneve bodo iskali ideje:
– kako spodbuditi prebivalce, da bodo odgovorno ločevali biološke odpadke,
– kako zbirati odpadke notranjih barv in njihova predelava,
– kako zagotoviti transparentnost in sledljivost odpadne embalaže iz gospodinjstva.
“Spodbujati želimo različen način razmišljanja, zato ste dobrodošli mladi, stari, novinci, profesionalci, misleci in entuziasti, študentje, raziskovalci, start-upi, razvijalci, zaposleni v podjetjih, ustvarjalci politik …”, navajajo in obljubljajo veliko zanimivih in inovativnih predlogov rešitev, ki prispevajo k podnebni nevtralnosti. Veselijo se vsakogar, ki je pripravljen dodati svoj osebni prispevek k še bolj zeleni in napredni Ljubljani in pomagati odpreti vrata v zelen in podnebju bolj prijazen svet.
ideathon

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekDenarnici prijazno ogrevanje
Naslednji članekResnice in miti o fasadnih sistemih: zdravo bivanje ni mit
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.