Nagrajena inovacija vam lahko spremeni življenje – na bolje!

Shower Power

Tehnološko podjetje Ampere je poželo obilo občudovanja na sejmu potrošniške elektronike CES s svojim inovativnim produktom.

Shower Power
Glavo tuša preprosto pritrdite na napravo.

Naj gre za vaš priljubljeni podcasts, glasba ali oddaja – Shower Power zagotavlja, da lahko prisluhnete tudi med tuširanjem, in to brez da bi se ob tem izpostavljali kombinaciji elektrike in vode.

Shower Power je nastavek za glavo tuša, ki je izdelan iz reciklirane plastike. Za njegovo delovanje ne potrebujete elektrike – rabite le curek vode!

Preprosto upravljanje in montaža

Zvočnik se z napravo poveže preko Bluetooth povezave. Zvok, ki prihaja tako rekoč iz glave tuša, je kakovosten in omogoča prijetno izkušnjo.

Za prestavljanje med skladbami, začetek predvajanja ali pavzo, lahko uporabnik uporabi vodoodporen daljinski upravljalnik, ali pa upravlja z napravo s pritiski na gumb na glavi tuša.

 

Pri podjetju že načrtujejo tudi izdelavo naprave z LED lučkami. Osvetlitev bi bila usklajena z glasbo in tuširanje bi bilo še prijetnejše.

Shoer Power je kot nekakšen vmesnik, voda, ki teče skozenj, pa se pretvarja v energijo.

Sistem je izdelan tako, da vodni curek poganja mlinu podoben sistem, ki je vgrajen v notranjosti naprave. Energija curka se pretvarja v energijo, potrebno za delovanje naprave. Sistem je povezan z mini generatorjem, ki polni baterijo naprave. Energija se shranjuje. Polno napolnjena baterija zagotavlja do 20 ur predvajanja glasbe.

Trajnostni izdelek

Shower Power prihrani energijo s tem, ko deluje s pomočjo curka vode. Poleg tega je izdelan iz 100-odstotno reciklirane plastike iz oceanov. V vsaki napravi je bojda za 15 plastenk materiala.

Prav zaradi tega ni nič čudnega, da so na CES 2021 izdelek nagradili z nagrado za inovativnost.

In cena?

Okvirno naj se cena Shower Power v prosti prodaji gibala okoli 100 evrov, a ga zaenkrat v prosti prodaji še ni na voljo. Sprejemajo pa prednaročila preko platform za množično financiranje Indiegogo in Kickstarter.

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRCES 2021
Prejšnji članekTalna obloga z izjemnimi lastnostmi
Naslednji članekVeste, da vam pripada brezplačni kosovni odvoz?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.