Človek v svojem življenju odvrže za 11 kg zobnih ščetk: kakšne so alternative?

Ste vedeli, da je potrebno zobno ščetko menjati vsake štiri mesece (če ne celo prej)? Vsak od nas torej v svojem življenju na smetišče odvrže kar 11 kilogramov zobnih ščetk. Kje te ščetke končajo svojo pot?

Zobne ščetke so v večini narejene iz plastike, ki pa se je ne da reciklirati. Zato so ščetke postale velik problem za okolje – ljudje si pač ne moremo privoščiti, da bi ščetkanje zob kar opustili! Zato lahko staro zobno ščetko recikliramo in jo uporabimo drugje po stanovanju za opravljanje raznih opravil.

Kam z odsluženimi zobnimi ščetkami?

Že odsluženo zobno ščetko lahko uporabimo za čiščenje ploščic, drgnjenje straniščne školjke ali za čiščenje školjčnih lupin. Odslužena zobna ščetka je super tudi za čiščenje filtra pomivalnih strojev, puliranje čevljev, s ščetko pa lahko učinkovito očistite tudi nakit! 

Če imate doma otroke, je zobna ščetka lahko zanimiv pripomoček za slikanje – namesto čopiča preprosto uporabite odsluženo zobno ščetko in otroci bodo presrečni, da bodo lahko eksperimentirali z novimi oblikami in vzorci.

A ne glede na 1001 način, na katerega lahko znova uporabimo staro zobno ščetko, je edini realističen cilj, da se ne vrtimo v nenehnem krogu recikliranja zobnih ščetk in njihovega kopičenja v našem stanovanju, iskanje alternativ.

Alternativa so ščetke iz bambusa

Bambusove zobne ščetke so zelena alternativa za vse tiste, ki okolja nočete dodatno obremenjevati s plastiko. Narejene so iz naravnih materialov, zobno ščetko pa lahko nato po uporabi brez skrbi kompostirate! Ročaj bambusove zobne ščetke je namreč narejen iz bambusa, ščetine pa iz materiala Nylon 6, ki je prav tako biorazgradljiv.bambusova zobna ščetka

Prejšnji članekCene naftnih derivatov za tretje četrtletje 2020
Naslednji članekOrganizirajte svoj domač delovni prostor na najboljši možen način

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.