Zmanjšajte nastajanje prahu s to mešanico

prah na vtičnici

Oh, ta prah. Na, ob, za, pod. Povsod se nabira in para živce vseh, ki si želijo čistega doma. Kako nastaja ter predvsem kako zmanjšati njegovo količino?

Kako nastaja prah?

Prah so drobni, v zraku lebdeči delci s premerom, manjšim od 0,01 milimetra. Prah v človekovih bivališčih je večinoma sestavljen iz organskih snovi – ostankov kože in las ljudi ter domačih živali, tekstilnih in papirnatih vlaken ter drobcev drugih materialov v tem okolju. Zato se ga je nemogoče izogniti in ga je potrebno redno odstranjevati, da bi bilo naše bivalno okolje zdravju karseda prijazno.

Kako zmanjšati nastajanje prahu?

Popolnoma se nastajanju prahu ne moremo znebiti, a s to mešanico lahko zmanjšamo količino prahu na površinah. Oljni dodatek poskrbi, da se prah težje »prilepi« na površino, zato ga je potrebno manj pogosto brisati.

V pršilki zmešajte:

  • 470 ml vode
  • 60 ml alkoholnega kisa
  • Ena žlica olivnega olja
  • 3 kapljice tekočine za pomivanje posode
  • Kapljice eteričnega olja po želji (do 20 kapljic na to količino)

Prašno površino najprej obrišite, nato pa na očiščeno nanesite mešanico z t. i. magic krpo oziroma krpo iz mikrovlaken. Pustite, da se posuši.

Če boste mešanico uporabljali na občutljivih površinah, priporočamo, da jo najprej preizkusite na manjšem delu, ki ni toliko viden. Če ni neželene reakcije v roku 4 ur, lahko mešanico uporabite na celotni površini.

 

Prejšnji članekŠkoda razkrila koncept enoprostorca Škoda Vision 7S
Naslednji članekKaj storiti, ko med vožnjo poči guma?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.