Trik za čiščenje pralnega stroja, plesen odstranimo brez težav

Against background of drum of steel-colored washing machine, woman pours liquid washing gel into plastic cap. A girl in a white T-shirt carefully pours a transparent conditioner for flattening laundry
Foto: Aleksandr Zyablitskiy iz iStock

Predali v pralnem stroju, v katerih je detergent za perilo, so pogosto zelo umazani, pogosto z nabrano plesnijo v kotih. Neimenovana uporabnica v skupini na Facebooku Mrs Hinch Cleaning Tips je delila trik, kako se težavo hitro in enostavno reši. Potrebujete staro zobno ščetko, sredstvo za pomivanje posode, sodo bikarbono, alkoholni kis ter pršilo proti plesni.

Priznala je, da je s to nalogo dolgo odlašala, zdaj pa ugotavlja, da ni bilo potrebno, saj je delo lahko. Najprej je, po njenih besedah, vzela ven predal in ga skupaj z mestom, kjer je nameščen, pomila s sredstvom za pomivanje posode. Potem je vse dobro zdrgnila s staro zobno ščetko, vsak kotiček in špranjo. Z mešanico jedilne sode in kisa je pobrisala ostanke umazanije. S tem so, pravi, rešili tudi vse neprijetne vonjave.

Plesen v pralnem storju.
Foto: Facebook/screenshot

Nato je vse poškropila s sredstvom proti plesni in splaknila z vročo vodo. Na koncu je prižgala še pralni stroj na hitro pranje, da je vse dobro splaknilo. Tako se je, vsaj trdi, znebila trdovratne plesni in umazanije. Zdaj to vadi dvakrat na mesec, poroča Daily Mail.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekImate mobilno napravo, ki je ne potrebujete več? Če je delujoča, jo bodo odkupili
Naslednji članek5 preprostih načinov za izboljšanje spanca

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.