Savna je primerna za vse letne čase

Savna je seveda primerna za vse letne čase, vendar s prihodom hladnejših temperatur večkrat pomislimo na poživljajočo sprostitev, ki jo savna prinaša. Savna s svojimi učinki krepi imunski sistem in ob redni uporabi preprečuje virusna in bakterijska obolenja ter pospešuje delovanje limfnega obtoka. Tako si bomo zagotovili dobro počutje tudi v »prehladnih« obdobjih leta, pozitivni učinek pa bo imela tudi  na naš spanec.

Turška savna je ena najstarejših oblik sproščanja in čiščenja telesa. Turške savne so tesno povezane z zgodovino nekdanjega otomanskega imperija ter z islamskim svetom nasploh. V različnih izvedbah pa so jih uporabljali že stari rimljani, rusi in azijske civilizacije. Kot način za relaksacijo in prečiščevanje organizma so turške savne postale priljubljene in doživele razcvet v viktorijanski dobi, ko so se tudi razširile na druga območja Evrope.

Savne so ena najstarejših oblik sproščanja
Savne so ena najstarejših oblik sproščanja

Če razmišljate o tem, da bi imeli turško savno doma, je morda dobra rešitev, da vaši kopalnici ali morda prostorom za rekreacijo dodate tudi turško savno. Čeprav so zaradi manjše stopnje vlage v zavetju domačega doma pogostejše finske in infrardeče, marsikateri ljubitelj savnanja še vedno zagovarja parno različico kot edino pravo, saj le v njej zaradi obilice pare doživimo občutek starih časov in eksotičnega orientalskega načina savnanja.

Turška savna doseže svoj učinek že pri 40 °C, zaradi visoke, skoraj 100% vlažnosti. Vlaga v zraku namreč pospeši pregrevanje in znojenje telesa, v kombinaciji s povišano temperaturo pa pospeši obtok v telesu, kar blagodejno vpliva na sprostitev napetosti v mišicah. Aromaterapija in kromoterapija še dodatno sproščata vaše telo.

Nekateri pozitivni učinki turške savne so:

  • Toplota sprosti telo, odpre kožne pore in s tem pripomore k naravnemu čiščenju kože, ki postane nežna in gladka.
  • Vodna para telo razstruplja in povzroča izločanje škodljivih ostankov presnove.
  • S potenjem se izloča odmrla koža, umazanija, prah, ostanki ličil ter odvečen loj.
  • Pospeši se bitje srca in krvni obtok, koža se dobro prekrvavi in postane rožnata.
  • Ledvice pospešeno izločajo odpadne in strupene snovi.
  • Izboljšuje se imunska odpornost.
  • Prisotnost aromatičnih eteričnih olj blagodejno vpliva na dihala.

Če razmišljate o tem, da bi imeli turško savno doma, je morda dobra rešitev, da vašemu tušu dodate funkcijo turške savne.

Kje začeti?

Še preden vaše želje postanejo resničnost, si morate odgovoriti na nekaj vprašanj. Ali želite postaviti ločeno kabino za savnanje? Se morda bolj splača nadgraditi obstoječo kopalnico v domači wellness? Koliko prostora imate na voljo in kakšnih dimenzij naj bo prostor za savnanje? Pomembno pa je tudi ali imate prikjučke za elektriko in vodo že na mestu postavitve savne.

Ureditev prilagodimo vešemu prostoru
Ureditev prilagodimo vešemu prostoru

Za dodatna vprašanja kontaktirajte Tehno center – K d.o.o. na tel. 040 329563 ali tck@tck.si in pomagali vam bodo najti rešitev, ki bo odgovarjala vašim zahtevam. Njihovi strokovanjki so postavili že veliko hišnih turških savn po vsej Sloveniji.

O podjetju

Podjetje Tehno center – K d.o.o. deluje že od leta 2003. V podjetju veliko dajo na kvaliteto materialov in končnega izdelka. Pri tem pa imajo vedno v mislih tudi povprečnega kupca savn, ki pri njih dobi kvaliteten izdelek po dostopnih cenah.

Podjetje TC-K, d. o. o. je specializirano na področju postavitve savn. Nudijo vam kvalitetno izdelavo in montažo po dostopnih cenah.

VIRTeno center - K
Prejšnji članekRabljena stanovanja gredo za med
Naslednji članekGaražna vrata PRIME – elegantna in učinkovita , posebej primerna za pasivne hiše ?

Podjetje TC-K, d. o. o. je specializirano na področju postavitve savn. Nudijo vam kvalitetno izdelavo in montažo po dostopnih cenah.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.