Solarpuff: Svetloba tam, kjer ni elektrike

Osvetljevanje brez uporabe električnega omrežja je izredno problematično – zanesemo se lahko le na ročne svetilke in sveče.

Podjetje Solarpuff pa je dobilo idejo, da bi združilo LED varčno luč z zložljivo lanterno, ki bo lahka, prenosna in bo predstavljala ekonomično rešitev za osvetlitev povsod tam, kjer ni dostopa do električnega omrežja. Odlična bo za države v razvoju in kot zasilna rešitev za krizne situacije.

Solarpuff je majhna LED svetilka, težka približno 7 dekagramov, ki deluje na sončni pogon. Kocko v kateri je svetilka, je možno zložiti, tako da zasede le minimalno prostora. Čeprav je svetilka Solarpuff zelo koristna za kampiranja ali potovanja, pa je njen prvotni namen pomoč državam v razvoju in za nesreče ter katastrofe. Izdelovalci svetilke so namreč dobili navdih po potresu na Haitiju 2010, ko je prišlo do velikih težav z zagotavljanjem elektrike in razsvetljave.

Za razliko od večine luči na sončni pogon, ki so narejene iz PVC materiala, je Solarpuff svetilka zgrajena iz PET materiala, ki ni strupen in je iz recikliranega materiala. Svetlobna kocka Solarpuff je tako izvrstna rešitev – je ekonomična, ne potrebuje električne energije in ne škoduje okolju. Lahko bi bila odlična osvetlitvena rešitev tudi za vaš domači vrt.


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.