Varčna javna razsvetljava v Ivančni Gorici

V Ivančni Gorici bodo popolnoma prenovili njihovo javno razsvetljavo s sodobnimi, energetsko učinkovitimi, varčnimi svetili.

Pred kratkim sta pogodbo o prenovi javne razsvetljave podpisala župan mesta, Dušan Strnad, in izvršna direktorica podjetja Eltec Petrol, d. o. o., Blaženka Pospiš Perpar.

 

Tiskovni predstavnik občine Matej Šteh je povedal, da je občina na javnem razpisu izbrala najugodnejšega ponudnika – to je bilo podjetje ELTEC Petrol iz Bleda, ki bo do 31. avgusta letos celotno javno razsvetljavo v občini prenovilo s sodobnimi energetsko učinkovitimi svetili. Omogočeno bo tudi daljinsko vodenje prižiganja in ugašanja svetil. Projekt naj bi bil vreden okoli 438 tisoč evrov.

 

Župan Strnad je s podpisom pogodbe izredno zadovoljen. Občina bo namreč prihranila pri stroških za električno energijo in obenem prispevala nekaj za čisto okolje.

 

Projekt je že v delu in bo kmalu končan, saj je občina vezana na pogoje razpisa družbe Petrol, na katerem je pridobila del sredstev za sofinanciranje energetske sanacije javne razsvetljave. Z izpeljavo navedenega projekta bo občina izpolnila zakonska določila s področja omejitve svetlobnega onesnaževanja in cilje lokalnega energetskega koncepta.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.