NanoLeaf, najbolj učinkovita “žarnica” na svetu

Projekti, katerih cilj je izboljšanje našega okolja, nam vsak dan predstavljajo nove izume. Tudi na področju energijske učinkovitosti se je pred časom pojavil zanimiv izum, ki je trenutno v fazi proizvodnje. Razvijalcem NanoLeaf sijalke je uspelo v obliko, ki spominja na staro »žarnico«, zapakirati energijsko učinkovitost.

Razvijalci sijalke NanoLeaf pravijo, da je to najbolj energijsko učinkovita sijalka na svetu. NanoLeaf sijalka, ki je po svetilnosti enakovredna 100 vatni žarnici, je sposobna oddajati svetlobo 30.000 ur in pri tem porabiti za 50 dolarjev oziroma 36 evrov električne energije. Za doseganje podobnih rezultatov bi v tem času porabili štiri kompaktne fluorescentne sijalke in za 72 evrov električne energije ali 30 žarnic z žarilno nitko in za 288 evrov električne energije.

 

Sijalka se ponaša z dolgo življenjsko dobo, inovativno lepo obliko in intenzivno svetlobo. Nameščene LED diode na vseh površinah sijalke, zagotavljajo 360 stopinjsko razpršitev svetlobe. Cena sijalke, za ekvivalent 75 W klasične žarnice, se giblje okoli 26 evrovSijalke NanoLeaf delujejo pri nižji temperaturi, zahvaljujoč uporabi LED diod ter ne vsebujejo težkih kovin, kot sta živo srebro ali svinec.

 

Projekt NanoLeaf je zaživel s pomočjo spetne strani Kickstater in trenutno je sijalke možno naročiti le s prednaročilom na spletni strani NanoLeaf in na Amazonu v ZDA. Če sijalke naročite danes, jih boste predvidoma prejeli marca 2014.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.