Inteligentna cestna LED razsvetljava

Grah Lighting in Vossloh Schwabe Nemčija v Konjicah prvič v Evropi preizkusila nov inteligentni sistem za cestno razsvetljavo

Vodilni slovenski proizvajalec cestne LED-razsvetljave Grah Lighting in nemški Vossloh Schwabe, član korporacije Panasonic in eden izmed največjih svetovnih proizvajalcev elektronskih komponent, sta na včerajšnji novinarski konferenci predstavila najnovejši inteligentni sistem za nadzor zunanje razsvetljave, ki je bil prvič v Evropi uporabljen v Slovenskih Konjicah.

 

Brez izjeme je nadzorni sistem za zunanjo razsvetljavo »LiCS Outdoor« najučinkovitejša in najbolj prilagodljiva rešitev za krmiljenje cestne razsvetljave,« je povedal predstavnik nemške družbe Vossloh Schwabe. Pri projektu, pri katerem je sodelovala tudi Občina Slovenske Konjice, so se nadzorni moduli integrirali v svetilke domače znamke Grah® LED Lighting na testni ulici v Slovenskih Konjicah.

 

Sistem »LiCS Outdoor« zagotavlja centralno vodeno regulacijo posameznih svetilk ali skupine svetilk in konstantno spletno povezavo ter nadzor sistema. Predstavnik slovenskega proizvajalca je poudaril, da «sistem omogoča pridobitev rednih povratnih informacij svetilke o električnem toku, napetosti, temperaturi in porabi električne energije. Naši proizvodi, ki imajo z novim sistemom kompatibilno elektroniko, delujejo brezhibno.« Župan Slovenskih Konjic pa je dodal: »Občina Slovenske Konjice je v zadnjih nekaj letih ogromno postorila na področju javne razsvetljave. Naše sodelovanje z Grah Lighting in Vossloh Schwabe je prineslo rešitev za zunanjo razsvetljavo, ki omogoča prihranek pri porabi električne energije, nižje stroške vzdrževanja in zmanjšanje svetlobnega onesnaževanja

 

Inteligentni sistem deluje tako, da se lahko posamezna svetilka ali skupina svetilk prižge in ugasne prej ali kasneje brez vpliva na zahtevano osvetljenost površin, kar omogoča še dodatne prihranke pri porabi električne energije. Zaradi oddaljenega nadzora bo mogoče izpopolniti načrtovanje  vzdrževanja in njegovo izvedbo ter bolje načrtovati proračun. Kombinacija svetilk znamke Grah® LED Lighting in natančen sistem nadzora družbe Vossloh Schwabe predstavlja enega izmed tehnično najbolj dovršenih izdelkov na svetovnem trgu .

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.