Žaluzije s sončnimi celicami, ki prinašajo velike prihranke

solargaps žaluzije
Photo by SolarGaps

Zakaj si ne bi omislili pametnih žaluzij, ki avtomatsko sledijo sončnim žarkom in iz energije, ki jo prejemajo, generirajo elektriko, ob tem pa ohranjajo vaš dom ali pisarno hladno? Nameščene na zunajo stran oken, bodo občutno znižale račun za hlajenje, zagotavljale aktivno senčenje in znižale vaš ogljični odtis. Račun za elektriko lahko znižajo kar do 30 %, ustvarjajo pa 100W energije na uro/m².

solargaps žaluzije
Photo by SolarGaps

Žaluzije SolarGaps so učinkovite pri temperaturah od -20 do 60 °C pri 20-odstotni vlagi ter od  -10 do 40°C pri 80-odstotni vlagi. Mogoče jih je namestiti na zunajo stran oken, so odporne na veter in udarce. Sestavljalo jih podolgovati tanki sončni paneli, ki so med seboj povezani s trpežnim kablom. Sistem je povezan na električno omrežje, s čimer avtomatsko niža vaš račun za elektriko.

Močne žaluzije zagotavljajo večjo varnost pred morebitnimi vlomi, ker so zavarovane tudi z mobilno aplikacijo, pa je vsaka kraja solarnih žaluzij nesmiselna. Na voljo so v več barvah (bela, antracit, metalik siva, bež in rjava), podpirajo pa tudi sistema Alexa in Google Assistant.

solargaps žaluzije
Photo by SolarGaps
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekV Franciji kazen za prižgano klimo ob odprtih vratih trgovin
Naslednji članekV 1 koraku do čudovitega sladoleda
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.