Stari telefoni s katerimi lahko zelo dobro zaslužite (FOTO)

Stari mobilni telefoni.
Foto: trumzz iz iStock

Čeprav danes vstopamo v svet vse bolj napredne tehnologije, si priznajmo, da imamo pogosto nostalgijo po starih mobilnih telefonih. Ne samo, da spominjajo na preteklost, ampak so lahko vredni celo bogastvo.

Stari telefoni so lahko vredni malo bogastvo

Nekateri mobilniki starejšega datuma izdelave, bi danes lahko presenetili s svojo tržno vrednostjo. Niso le delček tehnološke zgodovine, ampak tudi zanimiva naložba za zbiratelje in tehnološke navdušence.

Nokia 7280

2G 7280 ‘lipstick’ je model mobilnega telefona, ki ga je ponujala Nokia. Revija Fortune ga je uvrstila med najboljše izdelke leta 2004. Njegov dizajn je bil zmagovalen na podelitvi nagrad iF Product Design Awards leta 2005. Telefon je izredno priljubljen med zbiratelji, njegova cena pa se na eBayu giblje okoli 190 evrov.

Motorola International 3200

Motorola International 3200 je bil prvi prenosni digitalni mobilni telefon, na tržišče lansiran leta 1992. Telefon je na eBayu mogoče prodati za 70 do 200 evrov.

Motorola MicroTAC 9800X

MicroTAC je družina mobilnih telefonov, ki jih proizvaja Motorola Industries v ZDA. Prvi model, ki je prišel na trg, je bil ravno 9800X, ki je bil javnosti predstavljen 25. aprila 1989. Telefon je na eBayu na voljo za skoraj 200 evrov.

Motorola Razr2

Motorola Razr2 je še eden iz serije telefonov Motorola na preklop. Na eBayu je telefon na voljo med 100 in 200 evri.

iPhone3G

Gre za pametni telefon Apple in je druga generacija iPhona. Je naslednik iPhone EDGE in predhodnik iPhone 3GS. Predstavljen je bil 9. junija 2008 na WWDC 2008 v San Franciscu. Telefon, nov in zapakiran v škatli, lahko na eBayu prodate za skoraj 1000 evrov.

iPhone2G

Mobilni telefon, znan tudi kot iPhone EDGE, je pametni telefon iz istoimenske družine Apple Inc., oziroma je bil prvi model, ki je pripadal omenjeni družini pametnih telefonov. Telefon je na voljo na eBayu med 300 in 1000 €, odvisno od stanja (če je nov, z originalno embalažo … ).

Original iPhone 2G Teardown - TEN YEARS LATER!!

Motorola DynaTAC 8000X

DynaTAC je linija mobilnih telefonov, ki jih je proizvajala Motorola, Inc. od 1983 do 1994. Za ta telefon lahko odštejete od nekaj sto do celo nekaj tisoč evrov, odvisno od stanja.

Mobira Cityman 900

Mobira Cityman 900 je Nokia-Mobira izdala leta 1987. Gre za enega prvih prenosnih mobilnih telefonov. Odvisno od stanja telefona, a cene dosegajo tudi do več tisoč evrov.

Urednik portala MojPrihranek

VIRFenix magazin
Prejšnji članekKako vzdrževati radiatorje med kurilno sezono in kako zmanjšati stroške ogrevanja
Naslednji članekKateri so najboljši zimski okusi?

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.