Bo to nova oprema sodobnih domov?

Naprava za pranje ljudi.
Foto: printscreen Osaka News

Podjetje za kopalniško in kuhinjsko tehnologijo je razkrilo načrte za proizvodnjo pralnega stroja za umivanje ljudi. Prav ste prebrali, japonsko podjetje Science Co. načrtuje ravno takšen izum kot del svoje linije izdelkov.

Koncept, imenovan Projekt Usoyaro, obljublja ‘tehnologijo finih mehurčkov’, senzorje in umetno inteligenco za ustvarjanje avtomatizirane kopalne izkušnje. Nevsakdanji pralni stroj je zasnovan tako, da temeljito očisti telo in nudi prostor za sprostitev ter počitek ob zvokih sproščujoče glasbe.

Kako bo deloval izum?

Cilj projekta Usoyaro pa ni le temeljito očistiti telo uporabnika, ampak tudi zagotoviti prostor za obnovo telesa. Senzorji v notranjosti pralnega stroja bodo merili stanje avtonomnega živčevja, simpatikusa in parasimpatikusa, vgrajena umetna inteligenca  bo na podlagi zbranih podatkov ustvarila kar najbolj udobno vzdušje.

Pomirjujoče slike bodo prikazane na vodoodpornem zaslonu znotraj naprave, ki ga je mogoče upravljati tudi s pomirjujočo glasbo. Konceptna upodobitev pralnega stroja projekta Usoyaro prikazuje, kako bi človek sedel v bobnu. Podjetje ob tem napoveduje, da bo nevsakdanja naprava naprodaj do leta 2025.

「人間洗濯機」 半世紀を超えて大阪関西万博へ!開発には元三洋マンも!"Lavadora humana" ¡Más de medio siglo para la Osaka Kansai Expo!

Izpolnil bo otroške sanje

Na sejmu Osaka Expo leta 1970 je japonski elektronski velikan Sanyo Electric pred več kot 50 leti predstavil podoben koncept pralnega stroja z ultrazvočno kopeljo, ki je čistil, masiral in sušil ljudi v popolnoma avtomatiziranem 15-minutnem ciklu.

Na žalost koncept kot takšen ni nikoli zaživel kot komercialni izdelek. Toda Yasuaki Aoyama, predsednik Science Co. iz Osake, ga ni mogel pozabiti. Izdelek ga je navdušil in odločil se ga je izboljšati. Sodeč po napovedi mu bo to uspelo in izpolnil svoje otroške sanje, saj je bil med Expom leta 1970 star 10 let. Načrt je namreč, da projekt Usoyaro predstavijo na Expu v Osaki leta 2025.

Urednik portala MojPrihranek

VIRDaily Mail Online
Prejšnji članekIz katerega materiala sedežno garnituro izbrati?
Naslednji članekOgnjevarni trezor: Ker mora vsak poskrbeti za varno hrambo dragocenosti

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.